Blog: Oranje Leeuwin

01-02-2019    08:35   |    Goedemorgen

Een blog van Doriene Knuiman. Zij is Office Assistent bij het team van TuinbouwCommunicatie. Doriene schreef deze blog exclusief voor Goedemorgen.

Net als Beck (Guinevere Beck, één van de hoofdrolspeelsters van de Netflix serie You), heb ik last van een writers block. Gelukkig word ik niet gestalked,  niet opgesloten om de woorden toch op papier te krijgen en is mijn wederhelft geestelijk gezond (althans, voor zover ik weet). Toch is het vervelend.

Ten einde raad maar het plan gevat om een blog over mijn voetballende dochter te schrijven. Al heeft dat wederom niets met de tuinbouw te maken, het is wel groot nieuws. Na gym, dansen, ballet, trampoline springen, Zumba en judo (we hebben voor de geïnteresseerden nog een judopak liggen. Slechts 6 weken gebruikt…..), hebben we een sport gevonden waar onze dame vooralsnog (seizoen is 5 maanden bezig) positief in staat. Ze vindt spelen leuk, maar ook keepen heeft haar interesse. Dus nu volgt ze ook één keer per week de keeperstraining. Enthousiast als wij ouders zijn, gelijk een kek keepersoutfitje aangeschaft. Zonder klagen rijden we twee keer per week naar de trainingen (toegegeven, als het koud is of regent dan zit deze ouder toch echt wel in de kantine) en staan we elke zaterdagochtend langs de lijn om het team aan te moedigen én proberen we ons een beetje sociaal op te stellen. Met een Oranje clubkaart in ons bezit zijn we inmiddels ook al naar een wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen geweest en staan de poulewedstrijden voor het komende WK in Frankrijk in onze agenda. Dus wij zijn #samensterk.

Ja, wij genieten en gaan helemaal los… misschien nog wel meer dan dochterlief zelf, maar dat is ook niet heel vreemd. Dit avontuur kan over een paar maanden immers alweer afgelopen zijn. Er is namelijk bewust voor deze sport gekozen door onze oogappel. Dat zit zo. Elk jaar vindt het Scholenvoetbaltoernooi plaats. Nadat de klas vorig jaar wéderom in de voorronde werd uitgeschakeld, was de maat vol. Bijna alle meiden in de klas hebben toen het plan opgevat om op voetbal te gaan, zodat ze komend jaar in ieder geval door de voorrondes zouden komen. Uiteindelijk hebben drie meiden zich daadwerkelijk ingeschreven bij de voetbalclub. Kan niet meer mis gaan, zou je denken. We zien het komende Scholenvoetbaltoernooi dan ook met positieve spanning tegemoet. Niet in de laatste plaats omdat wij toch wel hopen dat ook na dit toernooi, voetballen dé sport van dochterlief zal blijven.  


Reacties (1)

Miranda at 01.02.2019

Haha!! GEWELDIG. Groet, voetbaltrainer van jullie geweldige dochter. ;)

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...