Open huis bij 200 imkers

06-06-2018    08:26   |    Goedemorgen

In het weekend van 14 en 15 juli houden imkers op meer dan 200 locaties open huis. Voor het negende jaar op rij organiseert de Nederlandse Bijenhoudersvereniging dan de Landelijke Open Imkerijdag, het grootste imkerevenement in Nederland.

Benieuwd naar het werk van een imker? Wil je weten hoe honing ontstaat? Of hoe bijen hun raten bouwen? De antwoorden vind je op de jaarlijkse imkerdag van de Nederlandse bijenhoudersvereniging.

Insecten en in het bijzonder bijen staan volop in de belangstelling. Hun voortbestaan is in gevaar. Bijen zijn onmisbaar voor ons dagelijks voedsel. Het is daarom van groot belang om de leefomgeving zo bij-vriendelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het planten van allerlei bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld. Imkers laten tijdens het weekend van 14 en 15 juli zien hoe het met de honingbij gaat en wat men kan doen om de Nederlandse bijenpopulaties te verbeteren.

De Nederlandse BijenhoudersVereniging telt ongeveer 10.000 imkers waarvan 80% is aangesloten bij de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). De vereniging leidt jaarlijks nieuwe imkers op. Dit jaar zijn dat er meer dan 1.000.

Kijk voor meer informatie over de open dagen op deze site.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Tomatokids

Tomatoworld ontving de kinderen van haar partners in het kader van de Dutch Food Week, zo valt te zien op...