Blog: Om vooruit te komen, moet je in beweging blijven

28-04-2021    10:22   |    Wouter van Vliet

Een weblog van Wouter van Vliet. Hij is sectormanager tuinbouw bij Van Iperen. Wouter schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Mijn zoontje heeft voor zijn 3e verjaardag een fiets gekregen. Dolblij was hij en natuurlijk wilde hij niets liever dan er direct opspringen en wegfietsen. Met zijn korte beentjes kan hij net bij de trappers, maar het betekent wel dat hij de vaste grond onder zijn voetjes los moet laten. Na diverse keren omvallen, kijkt hij vertwijfeld naar mij - zijn vader - die, je raadt het al, de afgelopen zaterdagmiddagen achter hem aan heeft gerend.

Aangemoedigd om niet achterom of naar beneden te kijken, vervolgt hij uiteindelijk slingerend steeds makkelijker zijn weg. Met zijn blik op de omgeving en op de weg voor hem voorkomt hij een botsing met de bosjes. En net als hij denkt: “ik kan fietsen”, kijkt hij achterom, stopt met trappen en roept hard: ”papa het lukt, ik kan het!”. Het paaltje dat voor hem op de weg staat mist hij daardoor volledig.  Letterlijk en figuurlijk een harde les. Een treffend voorbeeld, want beweging is cruciaal om vooruit te komen, maar er zullen altijd paaltjes op de weg staan of je hebt weer eens tegenwind. Maar als je blijft bewegen kom je altijd vooruit.

Een aantal weken geleden  mocht ik mijn 12,5 jarig jubileum bij Van Iperen vieren. De tijd is voorbij gevlogen. Wat is er veel gebeurd de afgelopen jaren. Mooi om daar even bij stil te staan met elkaar.
Veel heb ik te danken aan mijn collega’s die me geholpen hebben om samen vooruit te komen. Elke dag een beetje verder, stap voor stap.

Korte lijnen, een platte organisatie met professionals op allerlei vakgebieden en met een team mensen die voor elkaar door het vuur willen gaan. Het is elke dag weer een plezier om daar mee samen te werken en samen de gemeenschappelijke doelen na te streven.

De wereld om ons heen verandert snel. De kunst is om zo flexibel mogelijk te zijn en elkaar de ruimte te geven voor groei. Individuele creativiteit, constante beweging en onderlinge afhankelijkheid zijn daarbij sleutelwoorden.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...