Blog: Nieuwe medewerkers in lockdown

28-01-2021    09:34   |    Ellen Samwel

Een weblog van Ellen Samwel. Zij verzorgt de online marketing binnen JEM-id. Samwel schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Nieuwe collega’s vinden tijdens de lockdown-fase... het is net even anders. We zijn een innovatief bedrijf en maken hele gave producten, maar waar we normaal ook mensen werven met onze locatie met dakterras én bioscoop, leuke uitjes en gezellige borrels, moeten we ons nu ook even inhouden.

Waar sommigen nog af en toe op kantoor werken, voelt het voor mij als een uitje, als ik weer ergens voor naar kantoor kan. Het deels (thuis)werken kan gelukkig gewoon doorgaan. Ook de dagelijkse online stand-ups en meetings zijn we inmiddels gewend, maar die sfeer, je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt. Met collega’s die elkaar zien als een 2e vriendengroep merk je toch wel dat een sfeer en bedrijfscultuur uniek kan zijn. De drive-in kerststraat was super en top geregeld, maar we missen toch ook wel het jaarlijkse decemberfeest.

JEM-id staat naast het harde werken aan mooie software ontwikkelingen voor de agf- en sierteeltbranche bekend om de gezamenlijke sportactiviteiten en leuke feestjes. Hoewel de digitale borrels, escaperooms en bingo’s uiteraard ook gezellig zijn, mis je toch die mooie verhalen of grappige dansmoves van je collega’s. Laten we hopen dat onze nieuwe toekomstige medewerkers ook snel het ‘oude normaal’ kunnen ontdekken, want het begint nu allemaal wel lang te duren…We snakken inmiddels allemaal naar die oude goede sfeer.

En als jij onze toekomstige collega wordt als software engineer of bijv. ICT support specialist, dan beloven we dat, zodra alles eindelijk weer ‘normaal’ is, we naast het harde werken ook de gezelligheid dubbel en dwars in gaan halen. Dat zweetbandje voor de gezamenlijke sportactiviteiten, die bieropener (voor vrijdagmiddag vier uur, bier-uur) en die paracetamols voor de dag na het eerstvolgende feestje zitten niet voor niets in ons beginnerspakket. ;-)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...