BLOG: Nieuwe aanwas of trouwe werknemer

09-07-2018    10:35   |    Goedemorgen

Een weblog van Ramon Schlepers. Hij is beursmanager van het jaarlijkse evenement HortiContact in Gorinchem. Schlepers schreef deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

De economie groeit sterk en als gevolg daarvan is in verschillende sectoren een tekort aan personeel te zien. Bedrijven zijn zoekende. Nieuw personeel is moeilijk te krijgen. Waar zijn geschikte arbeidskrachten te vinden? Of zijn er andere oplossingen? Kan bestaand personeel misschien opgeleid of omgeschoold worden om lege plekken op te vullen? Moet je als bedrijf meer focussen op jonge, nieuwe aanwas of op het behouden van trouwe medewerkers? En hoe zorg je er dan voor dat bestaand personeel up-to-date blijft?

 

Naast HortiContact organiseer ik samen met mijn collega’s onder andere ook De Groene Sector Vakbeurs, gericht op hoveniers. Zowel in de hoveniersbranche als in de glastuinbouw zien we dat personeel en werkgelegenheid actuele thema’s zijn. Er is niet voldoende jonge aanwas om de groei in werkgelegenheid bij te houden. Jongeren zijn minder geïnteresseerd in het lichamelijke werk. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om het bestaande personeel tevreden te houden.

 

In de komende periode gaan wij als beursorganisatie veel in contact met onze bezoekers. Tijdens gesprekken checken we hoe onze bezoekers tegen het personeelsthema aankijken. Hoe houden zij hun personeel tevreden en hoeveel last hebben zij van de krapte op de arbeidsmarkt? Je vormt je toch een bepaald beeld gebaseerd op nieuwsartikelen in de media en ik wil graag weten of dit overeenkomt met hoe spelers in de markt er tegenaan kijken.

 

Het bedrijf waarvoor ik zelf werk, Easyfairs Evenementenhal, heeft natuurlijk ook te maken met de werving van personeel en het blijven ontwikkelen van bestaande werknemers. Wij werken met een zogeheten ‘My Academy’, een online platform waarin personeelsleden trainingen kunnen volgen door middel van filmpjes en presentaties. Een handige tool om werknemers up-to-date en gemotiveerd te houden. 

 

Personeel kan ook een interessant onderwerp zijn om tijdens HortiContact verder op in te zoomen. Wie denkt er mee? 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws