Blog: Meer dan smaak, ook beleving

26-04-2021    10:04   |    Annette Meeder

Een weblog van Annette Meeder. Annette is Specialist Market Research bij groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan en schrijft deze blog exclusief voor Goedemorgen.

Het verhaal dat groente gezond is, weten veel mensen. Toch helpt deze kennis niet altijd om vaker voor groente te kiezen. Wat doet een veredelingsbedrijf als Rijk Zwaan er aan om groente aantrekkelijker te maken?  Annette Meeder is smaakonderzoeker bij Rijk Zwaan en deelt een aantal voorbeelden.

Natuurlijk willen we allemaal dat ons eten lekker smaakt. Maar naast smaak, speelt het ‘uiterlijk’ van de groente ook een belangrijke rol. Bovendien heeft elke groente zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Bij een verse wortel is bijvoorbeeld het ‘knak-geluid’ bij het doorbijten belangrijk. Het gaat om de hele beleving. Daarom doen we bij Rijk Zwaan veel sensorisch onderzoek om te ontdekken wat smaakbeleving van groente precies betekent voor consumenten.

Groente tussendoor als gezonde snack
Snackgroente is bijvoorbeeld een mooie manier om tussendoor groente te eten. Er zijn verschillen tussen landen wereldwijd, maar snackgroente groeit in populariteit. Met snackgroente kun je ook aantrekkelijke combinaties maken. Wat dacht je van verschillende kleuren snacktomaatjes, mini-paprika’s, maar ook mixen met mini-komkommer of een andere groentesoort er ook bij. Met onderzoek en veredeling ontwikkelen we groenterassen die geschikt zijn voor snackgroente. Denk aan een aantrekkelijke kleur, vorm, grootte en smaak.

Inspiratie met recepten, informatie en herkomst groente  
Met inspiratie kun je ook veel doen. Door inspiratie haal je barrières voor het kopen van groente weg. Denk aan het delen van recepten, interessante weetjes en informatie over de herkomst van groente. Via ons platform Love my Salad delen we daarom (groente)recepten, tips en weetjes over groente.

Zelf groente verbouwen
Ook zijn schoolmoestuintjes, waar kinderen groente zelf zaaien, verzorgen en oogsten, een mooie manier om kinderen al vroeg bekend te maken met groenten. De basis voor het aanleren van gezonde eetgewoonten wordt al in de kinderleeftijd gelegd. De ervaring van het zelf telen van groente en de kennis die ze zo opdoen is op latere leeftijd altijd meegenomen. In Nederland zijn er verschillende initiatieven, bijvoorbeeld via het Voedseleducatie Platform. Samen met diverse partners is Rijk Zwaan hier ook bij betrokken en delen we jaarlijks 3000 zadenpakketten uit aan basisscholen en bso’s.

Internationaal Jaar van Groente en Fruit
De Verenigde Naties 2021 heeft uitgeroepen tot International Year of Fruit and Vegetables, een jaar waarin wereldwijd éxtra aandacht is voor het belang van gezonde, duurzame voeding voor iedereen. Ook in Nederland is er veel positieve aandacht voor groente & fruit met de campagne ‘Geef kleur door’!


Reacties (1)

Anderson at 03.05.2021

Juro con la vida de mis hijos que no serás estafador aquí te aseguro que solo pagarás por mi trabajo después de eso obtendrás este beneficio de nosotros Te doy un 100% de seguridad y garantía de que obtendrás este beneficio prometo .
No soy parte de ninguna actividad fraudulenta o fraudulenta, solo confíe en mí con esto, no se le pedirá ninguna otra tarifa, ¿recuerda? Todavía estás tratando de pagar mi comisión, lo que habrías hecho el mes pasado debido al problema de la base de monedas, no pudiste hacerlo, ¿por qué renunciar esta vez? Solo obtén estos últimos 600 euros. tierra que obtendrá este beneficio de inmediato de nosotros bien.

No te rindas en este momento estás en el paso final.

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...