Blog: Los op Kos

26-05-2021    10:22   |    Ronald Grootscholten

Een weblog van Ronald Grootscholten. Hij is partner en senior adviseur bij Florpartners. Ronald schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Dit jaar zijn de diploma-uitreikingen van de middelbare school op 7 juli. Op 8 juli vliegt onze zoon met schoolvrienden naar Kos. Echt helemaal los gaan die VWO-gasten denk ik niet, maar ik sluit het ook niet uit.
Als het aan de EU en een meerderheid in de Tweede Kamer ligt, worden de verplichte Corona-tests gratis. Scheelt die jongens toch weer € 100,- per persoon, wat ze rechtstreeks aan de drankrekening kunnen toevoegen.

Interessant zijn de argumenten vanuit de politiek. De SP stelt ’we moeten voorkomen dat alleen de mensen met geld nog op reis kunnen gaan, vandaar ons pleidooi voor gratis testen’. Een ander veel gehoord argument: vakantie vieren is een eerste levensbehoefte en mag niet extra worden belast.

Prima allemaal, dacht ik in eerste instantie.

Mensen met weinig geld eten minder groente en fruit. Een belangrijke reden is dat ongezonde voeding goedkoper is.

Zou het niet logisch zijn dat de politiek dezelfde argumenten gebruikt? Dus: we moeten voorkomen dat alleen mensen met geld nog lekker & gezond kunnen eten. En dus ook: groente & fruit zijn een eerste levensbehoefte en mogen niet worden belast.

Dat is volstrekt logisch maar in de politiek gelden de wetten van de logica vaker niet dan wel. Laten we hopen dat de rechtbank in de zaak van Rob Baan tegen de belastingdienst wel met logica oordeelt.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Haan van Oranje?

Oké, we weten dat de haan het symbool van de Fransen is. Maar zeg nou zelf, deze haan zou toch niet misstaan...