Blog: Hét moment voor een terugblik

21-12-2018    08:45   |    Goedemorgen

Een weblog van Ramon Schlepers. Hij is beursmanager van het jaarlijkse evenement HortiContact in Gorinchem. Schlepers schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Normaal gesproken probeer ik altijd mijn blog niet teveel op mijzelf en het organiseren van de beurzen in te steken. Ik probeer het niet te commercieel te maken, maar vooral mijn oogpunt op bepaalde zaken toe te lichten. Maar deze keer dacht ik, laat ik het eens anders doen. Het einde van het jaar nadert en dat is toch altijd een moment om even terug te kijken. Wat is er allemaal gebeurd het afgelopen jaar? De tijd is weer voorbij gevlogen, dus hét moment voor een terugblik.

Alleen al als we kijken naar HortiContact zijn er veel ontwikkelingen geweest dit jaar, die te zien zullen zijn tijdens de komende editie in februari. Naast netwerken is vooral ook kennis hierin heel belangrijk. Nieuw is bijvoorbeeld de Soft Fruit Experience, een speciaal themagebied voor zachtfruit onder glas. Zachtfruit speelt een steeds grotere rol in de glastuinbouw en daar willen we op inspelen. Ook zal er meer aandacht zijn voor verpakkingen, labeling en codering, middels HortiPackaging en gaan we fossielvrij telen onder de aandacht brengen.

Ook als bedrijf zijn wij continu in ontwikkeling om processen te verbeteren en het aanbod nog aantrekkelijker te maken. Een voorbeeld zijn de pakketten die er aan zitten te komen, EasyGo genaamd. Hiermee kunnen wij exposanten een nog passender aanbod doen en beter focussen op het doel van deelname. Ook wordt er gewerkt aan een nieuwe beurswebsite, met meer mogelijkheden.  

Qua collega’s in ons horticulture team is ook veel veranderd. Waar ik voorheen de beurzen alleen organiseerde, hebben we nu een volledig team van vijf personen. Wat is het fijn dat we nu meer kunnen focussen. Dat betekent aan de ene kant ergens volledig in duiken, maar aan de andere kant ook dingen loslaten. Ik zal me in 2019 meer gaan focussen op onze beurs in Hardenberg, De Groene Sector Vakbeurs. Mijn collega Ceoray Rozenboom gaat zich voornamelijk bezig houden met HortiContact. Zij zal in het vervolg dan ook deze blogs van mij overnemen.

Ik wens iedereen alvast een heel goed uiteinde van 2018 en het allerbeste voor 2019! En vergeet niet terug te blikken.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws