Blog: Google en YouTube weten altijd raad

29-01-2019    08:35   |    Goedemorgen

Een weblog van Suzanne Moor. Zij is contentmarketeer bij Royal Brinkman. Moor schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

‘Even een wasje draaien’, dacht ik van de week. Niet dus: als ik op start druk, krijg ik een foutmelding. Heb ik weer… De handleiding is tijdens de laatste verhuizing kwijt geraakt en bellen naar de leverancier duurt veel te lang (want: die eeuwige wachtrij). Ik pak mijn telefoon en vul het typenummer van het wasmachine en de foutmelding in de zoekbalk van Google in. Bovenaan de pagina zie ik een YouTube video. Ik klik erop en er verschijnt een vriendelijke dame in beeld die me geduldig uitlegt wat ik moet doen: het knopje links bovenin 10 seconde ingedrukt houden, de wasmachine opnieuw aanzetten en hij werkt weer. Een kind kan letterlijk de was doen!

Hoe doe je een stropdas om?
Tegenwoordig zijn dit soort video’s niet meer weg te denken. Gemak dient de mens en online kunnen we dan ook 24/7 een antwoord vinden op al onze vragen. Van “hoe krijg je je wasmachine weer aan de praat” tot “hoe doe je een stropdas om” en van “hoe vul je een CV-ketel bij” tot “hoe plak je een fietsband”: Google en YouTube weten altijd raad. En daar maken we in ons dagelijks leven maar al te graag gebruik van.

Lang leve het internet!
“Waarom maken we dit soort video’s niet voor de tuinbouw?”, dachten we afgelopen jaar. Want ja, ook in de tuinbouw hebben we te maken met storingen, onderdelen die vervangen moeten worden en andere vragen waarop je misschien niet 1, 2, 3 het antwoord weet. En dat zijn juist vragen waar je wél zo snel mogelijk antwoord op wilt hebben, want stilstand is geen optie! Dan is het wel zo handig als je niet afhankelijk bent van de openingstijden van servicedesks en de werktijden van monteurs.
Daarom zijn we de afgelopen maanden samen met een aantal leveranciers gestart met het maken van how-to video’s voor verschillende machines en installaties. Hierin laten we stap voor stap zien hoe je bijvoorbeeld een filter reinigt, een UV-sensor vervangt of een filterrol verwisselt. Zo kan je 24/7 een monteur raadplegen en eenvoudig een storing oplossen. Lang leve het internet!

Ideeën?
De komende maanden gaan we het aantal how-to video’s verder uitbreiden. Voor welke machines en installaties zou jij graag onderhoudsvideo’s terugzien op ons YouTube kanaal? Laat het weten in de reacties hieronder en we voegen ze toe aan onze ideeënlijst!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

LinkedIn: 116 ha scherm!

Deze week zijn de klimaatschermspecialisten van Ridder gestart met de eerste levering voor een totaal van 116...