57 RUB-middelen aangemeld bij Ctgb

04-04-2018    09:57   |    Goedemorgen

Het Ctgb heeft een overzicht gepubliceerd met 57 RUB-middelen en toepassingen die de afgelopen maanden zijn aangemeld. In het totaal deden 24 bedrijven en organisaties een aanvraag. Met hen maakt het Ctgb nu nadere afspraken over de termijn voor indienen van het aanvraagdossier.

De aangemelde middelen met de bijbehorende toepassingen worden na ontvangst beoordeeld volgens de nu geldende, Europese kaders. In de tussenliggende periode blijven de middelen legaal op de markt. RUB-middelen die niet op deze lijst staan moeten na 1 oktober 2018 van de markt zijn en mogen na 1 oktober 2019 ook niet meer worden gebruikt.

Motivatie RUB-maatregel
Na een voorlichtingsperiode in de tweede helft van 2017, konden aanvragers die zogenaamde RUB-middelen op de markt willen houden, deze voor 15 februari jl. aanmelden bij het Ctgb.

Alle gewasbeschermingsmiddelen en biociden moeten op basis van Europese verordeningen zijn beoordeeld. In Nederland werd nog een aantal middelen op basis van de oude Regeling Uitzondering Bestrijdingsmiddelen (RUB) gebruikt. In 2012 is afgesproken dat voor deze zogenaamde RUB-middelen geldt dat ze óf op basis van de Europese verordening worden toegelaten, óf van de markt verdwijnen.

Bekijk hier de lijst


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Goedemorgen oliebol!

Op het kantoor van Holland Hortimedia zijn we al volop bezig met het testen van oliebollen. Dit heeft alles te...