Blog: Doe je ding met volle aandacht!

08-07-2021    10:23   |    Martine van der Meer

Een weblog van Martine van der Meer. Zij is verantwoordelijk voor communicatie en HRM bij CombiVliet. Martine schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Ik zie zoveel mensen die leven, of in het verleden of in de toekomst, maar niet in het nu. Dat is bijzonder, want als je het goed bekijkt, kun je alleen ‘nu’ leven. Aan het verleden kun je niks meer veranderen en de toekomst is een onbeschreven blad. Ook al beseffen we dat niet altijd...

Maar ik moet toegeven dat het best lastig is in het ‘nu’ te zijn. Zelfs als we met iemand in gesprek zijn, zitten we vaak met onze gedachten heel ergens anders. Terwijl het wel zo respectvol is jouw aandacht te geven aan je gesprekspartner. Toch? Niemand vindt het leuk om met iemand te praten die met z’n gedachten ergens anders zit. Kun jij dat? Kun jij tijdens een gesprek NIET aan de vakantieplanning denken voor volgende week, dat telefoontje wat je nog moet doen, die mail die nog verstuurd moet worden, die melding waar je tijdens het gesprek een signaal van krijgt via je Apple watch, je afspraak voor vanavond, waarvoor je nog iets door moest lezen? Kun jij die volle aandacht geven aan iemand?

Waar ben jij op dit moment mee bezig? Het lezen van mijn blog of zit je met je gedachten alweer ergens anders? Een mooi spiegelverhaal om eens over na te denken:

Een rijke fabriekseigenaar zag tot zijn afschuw een visser lui naast zijn boot liggen op het strand in de zon, turend in de lucht.
‘Waarom ben je niet aan het vissen?’ vroeg de fabriekseigenaar.
‘Omdat ik genoeg vis heb gevangen voor vandaag’, zei de visser.
De man: ‘Waarom vang je er niet nog een paar?’
De visser: ‘Wat zou ik ermee moeten?’
‘Je zou geld kunnen verdienen’ luidde het antwoord. ‘Daarmee zou je een motor op je boot kunnen laten monteren om verder de zee op te gaan en meer vis te vangen.
Dan zou je genoeg verdienen om nylon netten te kopen. Die zouden je meer vis en meer geld opleveren. Al gauw zou je genoeg geld hebben om twee boten te bezitten… misschien wel een hele vloot. Dan zou je een rijk man zijn net als ik.’
‘Wat zou ik dan doen?’ vroeg de visser. ‘Dan zou je straks werkelijk van het leven kunnen genieten’ zei de fabriekseigenaar.
‘En wat denk je wat ik nu aan het doen ben?’ antwoordde de visser.


Denk er maar eens over na... Als je ergens anders bent, dan in het nu, mis je heel veel mooie momenten die je echt niet wilt missen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws