Blog: De perfecte Greentech

20-11-2020    09:36   |    Patrick Dankers

Een blog van Patrick Dankers, productmanager op de afdeling Horticultural proces control bij Priva. Hij schrijft de blog exclusief voor Goedemorgen.

Ongeveer 6 maanden na de beoogde datum was het dan eindelijk zover; de Greentech! Dit is toch altijd een hoogtepunt in het tuinbouw jaar en een belangrijk evenement voor Nederland-tuinbouw-land. Het moment om nieuwe producten en diensten te introduceren en het moment om met kwekers, leveranciers en investeerders in gesprek te gaan.

En gelukkig was het dit jaar een digitaal evenement. Ja normaal gesproken is het ochtends vroeg al een hoop gehaast om netjes voor de dag te komen. Vervolgens een hoop frustratie als je mag aansluiten op de ring Amsterdam, wat meer lijkt op een lang gerekte parkeerplaats dan op een snelweg. Om uiteindelijk minimaal dertig minuten later dan gepland een plekje te zoeken in de, te krappe, parkeergarage onder de Amsterdam RAI. Dan een hele dag door de gangpaden lopen (slenteren), tussen de middag, voor te veel geld, een matig broodje kopen met een vergelijkbare kop koffie en weer door. Je doet alles om zo efficiënt mogelijk toch zoveel mogelijk uit je dag te halen. Uiteindelijk probeer je na de spits te vertrekken, maar eerst mag je voor een godsvermogen je eigen auto terugkopen, in de hoop dat je zonder file naar huis kunt rijden. Om uiteindelijk moe, gefrustreerd, maar ook wel weer helemaal up-to-date thuis in de stoel te vallen. Ja echt een heerlijk evenement die Greentech.

Dit jaar was alles anders; lekker thuis achter de computer exact op tijd inloggen en kijken wat er gaat gebeuren. Geen gedoe, geen files, geen parkeergarage, geen te dure broodjes en mijn eigen heerlijke koffie. Wat een top idee! Ik zou nu al zeggen; verbouw de RAI maar! Zet er caravans in, maak er de grootste urban farm van Nederland van, Die RAI heb je toch niet meer nodig voor beurzen! Die Corona crisis heeft inderdaad wel zo zijn voordelen. Dit wordt de perfecte Greentech!

Maar naar drie dagen digitale Greentech moet ik hier toch op terug komen. Ondanks het mooie programma, de interessante interviews op het main-stage en de diverse discussies mis ik het ‘beursgevoel’. Ja ik mis het slenteren, ik mis de beursstands, het “toevallig” iemand ontmoeten, het beleven van nieuwe producten en diensten en misschien zelfs wel dat te dure broodje.
Laten we hopen dat we in 2021 weer een “normale” Greentech kunnen bezoeken. En laten we dan ook als sector de Greentech weer massaal omarmen want Nederland heeft dit podium nodig, voor de sector en voor de rest van de Wereld.


Reacties (1)

Maurice at 20.11.2020

Grappig geschreven!

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....