Blog: Daar word je blij van

12-10-2020    09:45   |    Dico Drost

Een weblog van Dico Drost. Hij is verantwoordelijk voor Horticultureonline.nl, een concept om (kleine) zelfstandige verkopers en kwekers te helpen in de online-verkoop. Dico schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Zitten we niet allemaal te wachten op berichten waar je blij van wordt? Het lijkt wel of er momenteel erg veel gedaan wordt om het leven vooral niet leuk te laten zijn.

Begin dit jaar werd Corona gebruikt om te kunnen roepen dat we een pandemie hebben. Echter is er in de laatste 6 maanden niks gedaan met de opgebouwde kennis of inzichten. Deze zomer is al bekend geworden dat ventilatie erg belangrijk is maar helaas. Er is niks mee gedaan. In Duitsland is reeds een kindje overleden door het (verplichte) gebruik van een mondkapje en in Nederland en op de veiling wordt nu geadviseerd om een mondkapje te dragen.  

Laatst zat ik ‘Radar’ te kijken met een uitzending over PFAS. De vervuiling die nooit weggaat en komt aanwaaien vanuit alle hoeken. Iets wat vele malen gevaarlijker is als Corona.

Op LinkedIn komt een post langs van Maurice de Hond met de tekst, “Het wordt een steeds grotere puinhoop met de cijfers… We hebben goede data nodig en vindingrijkheid. Een project waar heel Nederland trots op kan zijn." Dit laatste is iets waar je blij van wordt.

Onze sector is aan het veranderen. Op veilinglocatie Eelde is ‘HET’ nieuwe veilsysteem opgezet en het verdeelproces is omgegooid naar een orderpiksysteem. Qua veilen heb ik geen ervaring opgedaan maar wel begrijp ik dat het verdelen van de producten in plaats van maximaal 1 uur nu een aantal uren duurt terwijl snelheid essentieel is.

In de tijd dat ik mijn rijbewijs moest halen, moest ik eerst mijn theorie doen. Toen ik daarvoor geslaagd was mocht ik mijn examen gaan doen voor de praktijk. Zonder een van deze twee is het rijbewijs niet te behalen. Ik bedoel hiermee aan te geven, hoe kan iemand een beslissing nemen als er geen volledige kennis is?  Informeer de betrokken mensen om je heen, deel kennis en maak samen een plan en ga aan de slag. Daar word je blij van.

Hoe fijn zou het zijn als je deze twee ( BHAG ) voorbeelden mag uitwerken?!

We gaan met z’n allen naar een duurzame wereld en de SDG’s worden werkelijkheid.

We gaan er voor zorgen dat "wij Nederland” de wereld gaan voorzien van bloemen en planten op een duurzame manier.

Daar word je blij van!!!
 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Haan van Oranje?

Oké, we weten dat de haan het symbool van de Fransen is. Maar zeg nou zelf, deze haan zou toch niet misstaan...