Blog: Black Friday herrie

12-12-2018    08:54   |    Goedemorgen

Een weblog van Rob Helderman. Hij is E-commerce manager bij Royal Brinkman. Helderman schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Single’s Day, Black Friday, Cyber Monday: een aantal jaar geleden hadden we er in Nederland nog nooit van gehoord, maar ook hier beginnen deze vanuit het buitenland overgewaaide ‘feestdagen’ steeds meer voet aan de grond te krijgen. De afgelopen weken stroomde mijn inbox dan ook over met nieuwsbrieven vol met aanbiedingen, van elektronica tot kleding en van games tot verzorgingsproducten. Kortom: je kan er eigenlijk niet meer omheen, want elk jaar doen er meer en meer winkels en webshops mee.

Recordbedragen
En dat is heel begrijpelijk, want de retail zette de afgelopen jaren enorme bedragen om. Zo bedroeg de online omzet van Black Friday in Nederland dit jaar 275,5 miljoen euro, wat goed was voor een dagrecord. Dat is natuurlijk niks vergeleken bij de miljardenomzetten die in Amerika en China worden behaald, maar hé, dat is ook appels en peren vergelijken.

Intrede in de tuinbouw
Ook in de tuinbouw maakte Black Friday dit jaar zijn intrede met de online Black Friday Deal van Goedemorgen. Leuk om te zien hoe onze sector ook in dit soort ontwikkelingen steeds meer mee gaat! En wat mij betreft ook heel logisch, want telers doen een steeds groter deel van hun aankopen online.

Eindejaarsuitverkoop
Toch hebben we er bij Royal Brinkman dit jaar voor gekozen om geen Black Friday Deals aan te bieden. De reden? Het is best lastig om boven al die ‘Black Friday herrie’ uit te komen, want ik ben natuurlijk niet de enige die de afgelopen weken zo’n uitpuilende mailbox vol aanbiedingen had. Daarom doen we het anders en sluiten we het jaar goed af met een eindejaarsuitverkoop.

Ik wens je alvast fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Kopgroep verstevigt positie

De deelnemers aan het Horti Tourspel gaan nog steeds bergopwaarts. Althans, de meesten. Na 9 etappes kunnen wij weer een nieuwe tussenstand...

Export groeit 1,5 procent

Het volume van de goederenexport was in mei 1,5 procent groter dan in dezelfde maand een jaar eerder. De groei is groter dan in de...