Bloemenhoezen van bamboe gemaakt

Bloemenhoezen van bamboe gemaakt

Wrapping Concept is ervan overtuigd dat het verpakken van snijbloemen duurzamer moet én kan. Het bedrijf produceert daarom bloemenhoezen van 100 procent bamboevezels.

Bamboe groeit razendsnel, is een onuitputtelijke grondstof waarbij herbeplanting niet nodig is, groeit op arme grond en zet ook nog eens 35 procent meer CO2 om in zuurstof dan gewone bomen, geeft Tessa Klaver namens Wrapping Concept aan. "Onze bloemenhoezen zijn 100 procent biologisch afbreekbaar en kunnen in de groene bak worden weggegooid."

"Wij zijn al jarenlang werkzaam in de hortisector bij een prachtig bedrijf dat machines maakt voor de verwerking van snijbloemen. Vanuit onze functie kwamen wij bij veel kwekers, exporteurs en retailers over de vloer en constateerden dan zij vrijwel allemaal nog steeds hun bloemen in plastic hoezen verpakken. En dat in deze tijd! Dat kan anders vonden wij dus zijn we gaan onderzoeken welke materialen duurzamer en ook beter voor het milieu zijn, stevig genoeg om bloemen in te verpakken en niet onbelangrijk: het totaalplaatje moet er ook nog eens aantrekkelijk uit zien."

De eerste pallets hoezen zijn onlangs afgeleverd bij een grote tulpenkweker. Nieuwe samples zijn net binnen, speciaal op maat gemaakt voor een bekend groot winkelbedrijf. "We zijn enorm trots en zullen aankomende tijd ons assortiment steeds meer uitbreiden. Ben je benieuwd naar mogelijkheden voor jouw product? Neem eens een kijkje op onze website."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v