Bloemenberm Aalsmeer zaait uit

02-12-2019    10:09   |    Goedemorgen

De overhandiging door Deborah Post van Honey Highway van 40 Honey Highway display’s voor de entrees van de bedrijven op VBA Zuid in Aalsmeer en bij bedrijven op Trade Parc Westland geeft alle medewerkers en bezoekers de kans om biologische wilde bloemen voor thuis in de tuin te zaaien. Niet alleen de zaden slaan aan maar ook het idee om zelf in de omgeving te zaaien.

Dutch Flower Group en Stichting Leefomgeving Schiphol hebben op grote schaal projecten geïnitieerd en die zijn inmiddels ook uitgevoerd. Op Schiphol Rijk is in de afgelopen weken ook nog eens 30.000 m2 ingezaaid en is een bijenvolk geplaatst. Stichting Schiphol Leefomgeving ziet dit als een pilot voor nog veel meer kilometers Honey Highway. In het voorjaar worden excursies gegeven langs de bloemenvelden en bijen, aan de duizenden mensen die er werken. Deborah gaat langs de bedrijven die gesitueerd zijn aan de Honey Highway in Aalsmeer, op het veilingterrein van VBA Zuid in Aalsmeer. Bij al deze bedrijven gaat zij aan de medewerkers het gedachtengoed van Honey Highway toelichten. Dat zal ook in het Westland bij de bedrijven op het Trade Parc worden opgepakt. Verder organiseert zij workshops wat men zelf als werknemer vanuit het bedrijf en als persoon in de eigen leefomgeving kunnen doen.

Concreet een duurzaamheidsagenda invullen
Marcel Zandvliet, Director Marketing & CSR van Dutch Flower Group (DFG): “Honey Highway is een initiatief dat letterlijk meters maakt in de praktijk, met de voeten op de grond, wat past bij ons als ondernemers alsmede de familiecultuur binnen de DFG bedrijven. Daarom steunen wij als familie van bedrijven met trots het initiatief Honey Highway. Om onze betrokkenheid nog meer kracht bij te zetten staat inmiddels bij iedere entree van de bedrijven een Honey Highway om zowel medewerkers als bezoekers te informeren over Honey Highway. Zij kunnen zakjes biologische bloemenzaden voor thuis meenemen en een verkorte uitleg over Honey Highway.”

Deborah Post van Honey Highway benadrukt dat Honey Highway niet alleen bestaat uit het verstrekken van zaadjes, maar een totaalconcept. “We gaan naar de berm toe of de grond schraal is, wat er moet gebeuren om de grond in orde te maken en stemmen de inheemse natuurzaden af op de regio, grondsoort en aangrenzend gebied. Als de gronden ingezaaid zijn dan gaan we nog met schoolkinderen en bestuurders zaaien, verzorgen de media er om heen en we doen de nazorg voor nu en de komende jaren”. De inheemse natuurzaden worden gewonnen uit natuurgebieden en velden in alle provincies van Nederland, worden daarna geschoond en zorgvuldig bewaard. Dutch Flower Group en Stichting Schiphol Leefomgeving zijn ook blij dat schoolkinderen betrokken worden. Per december start Praktijkles ‘Red de Bij’ voor alle schoolkinderen in Aalsmeer, Uithoorn en omgeving. Vaders, moeders, opa’s oma’s kunnen de school van hun eigen (klein) kind aanmelden bij Honey Highway.

Resultaten tot nu toe
Honey Highway heeft in de afgelopen drie jaar  ruim 100 kilometer (4 meter breed) bermen van wegen, spoortrajecten en dijken ingezaaid met meerjarige wilde bloemen afgestemd op de grondsoort en regio. Grote overheidsinstanties werken volop mee aan Honey Highway zoals: ProRail, Rijkswaterstaat en verschillende Provincies. “Zij nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en ondersteunen daarom van harte ons initiatief”, aldus Deborah Post.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws