Biobest partner Delphy

Biobest partner Delphy

Ook Biobest Nederland is innovatiepartner geworden van het Delphy Innovative Soft Fruit Centre (ISFC), zo laten beide partijen weten.

Biobest is actief in advisering, verkoop en distributie van biologische gewasbescherming. Bestuivers, nuttige insecten en biopesticiden worden, direct of via distributiepartners, geleverd aan telers. Ooit startte het bedrijf met hommels in de tomatenteelt. Hiermee werd de deur opengezet naar de verdere ontwikkeling van de biologische bestrijding. Inmiddels zit er veel groei in biologische bestrijders. Wereldwijd worden fungiciden en pesticiden uit de handel genomen. Biobest vangt dit op met biologische bestrijders, zowel met nuttige insecten, feromonen, monitoringstools zoals vangplaten en linten maar ook met biologische fungiciden en pesticiden. Om telers goed te kunnen bedienen en de actuele situatie bij te houden is veel onderzoek en ontwikkeling noodzakelijk.

Biobest is van mening dat het belangrijk is samen te werken met een innovatief bedrijf als Delphy: "Als toeleverancier willen we aansluiten bij Delphy ISFC. Vanuit commercieel oogpunt maar zeker ook omdat deze onderzoekslocatie belangrijk is voor de gehele zachtfruitsector. Hier gebeuren de innovaties, en wij willen daar vanuit onze visie een bijdrage aan leveren. Praten, delen, verbeteren."

De locatie Delphy ISFC zal benut worden om met klanten te bezoeken en hen zo, dichtbij de bron, ontwikkelingen te laten zien. Uiteraard is Biobest aanwezig op toekomstige open dagen, om daar te investeren in het netwerk rondom zachtfruit.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v