'Bijdragen aan betere waardering voedselketen'

17-10-2019    10:11   |    Goedemorgen

De vraag ‘Wat eten we?’ stond tijdens Dutch Food Week 2019 centraal op ruim 1000 locaties door heel Nederland. Een belangrijke vraag in een tijd waarin de voedselsector voor vernieuwing en verandering staat. Dutch Food Week brengt het publiek dichtbij de hele voedselketen, van boer tot winkelvloer, om iedereen te laten zien hoe zij werken aan de ontwikkeling, productie en distributie van ons voedsel. Voorzitter Dutch Food Week Aalt Dijkhuizen: "Het doel is om bij te dragen aan een betere waardering van de hele voedselketen, van boer tot winkelvloer."

Tijdens Dutch Food Week was er door het hele land aandacht voor wat we eten, waar ons voedsel vandaan komt en wie het maakt. Dat viel precies samen met de protesten waarbij boeren de straat op gingen om meer positieve aandacht te vragen voor hun werk. Aalt Dijkhuizen, voorzitter Dutch Food Week: "Onze voedselsector staat internationaal hoog aangeschreven. Met ruim 145 events tijdens Dutch Food Week proberen we de hele keten beter te positioneren bij burger en consument en bij te dragen aan een betere waardering. Boer en tuinder zijn een onmisbare schakel in onze foodsector. Maar er is nog veel meer, de keten gaat van boer tot winkelvloer. Dutch Food Week laat de kracht van en de vernieuwing in de hele keten zien." Zo kregen kinderen een speciale Dutch Food Week Masterclass van boeren, proefden bezoekers tal van Nederlandse producten op pluk- en oogstfeesten in het hele land en werden er voor professionals diverse kennissessies en netwerkbijeenkomsten georganiseerd. In de ruim 850 bedrijfsrestaurants van het Rijk werden gasten verrast met innovatieve gerechten, waarbij veel Hollandse seizoenproducten centraal stonden.

Dutch Food Week op Wereldvoedseldag
Dutch Food Week werd dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Landelijke bekendheid, een internationale uitstraling en een inhoudelijk sterk programma zijn de basis voor de vernieuwde Dutch Food Week. Het startevent – de opening van de Dutch Food Week Expositie – vond plaats op het terrein van het World Food Center. Het high-level professionals event ‘Circular Food Systems for Food Security’ op Wereldvoedseldag op 16 oktober – ook in Ede - lichtte de waarde van circulariteit toe. Dit slotevent werd geopend door minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Hier kwamen het bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen samen om succesvolle voedselsystemen te bespreken en werd het Netherlands Food Partnership, een nieuwe beweging die partijen ondersteunt en ideeën helpt te ontwikkelen, gelanceerd. Een event waar, naast Minister Schouten, ook Sean de Cleene (World Economic Forum) en Wiebe Draijer (CEO Rabobank) een bijdrage leverden.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

LinkedIn: 116 ha scherm!

Deze week zijn de klimaatschermspecialisten van Ridder gestart met de eerste levering voor een totaal van 116...