'Bezem door de middelenkast' verlengd

28-02-2020    10:52   |    AgriHolland

De Brabantse actie 'Bezem door de middelenkast' wordt met 2 weken verlengd. Tot 16 maart kunnen landbouwbedrijven in het zuiden en oosten van de provincie Noord-Brabant zich aanmelden om gewasbeschermingsmiddelen waarvan de toelating is vervallen, te laten afvoeren.

Onder de vlag van het project Schoon Water voor Brabant is de actie opgezet door de provincie Noord-Brabant, de Brabantse waterschappen, drinkwaterbedrijf Brabant Water, ZLTO, brancheorganisatie Cumela en RIWA.

Het aanmelden van niet-toegelaten gewasbeschermingsmiddelen wordt gedurende deze actie niet doorgegeven aan handhavers. De middelen die in deze actie worden aangemeld, worden dus niet beboet. De partners in het project willen het voor onder meer agrariërs en glastuinders gemakkelijker maken om hun overtollige gewasbeschermingsmiddelen op een verantwoorde manier af te voeren.

Ter bescherming van grond- en oppervlaktewater, kunnen de middelen worden aangemeld om kosteloos afgevoerd te worden. De actie is bedoeld voor alle land- en tuinbouwbedrijven die mogelijk nog gewasbeschermingsmiddelen in hun middelenkast hebben staan. Het bedrijf CLM coördineert de actie. Bij de meeste deelnemende gemeenten kunnen de bedrijven de aangemelde spullen inleveren bij de plaatselijke milieustraat. In enkele gevallen komt een gecertificeerd bedrijf de aangemelde spullen ophalen. Bedrijven kunnen zich aanmelden via de website www.bezemdoordemiddelenkast.nl. Bellen kan ook via 0345- 470770.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Abc westland breidt uit

Hines abc westland breidt in 2020 en 2021 het bedrijventerrein uit met 5,5 hectare. De afgelopen jaren zijn...