Beekenkamp installeert nieuwe zaailijn Lutjebroek

13-03-2019    09:15   |    Goedemorgen

Al jaren heeft Beekenkamp Plants een locatie in Lutjebroek, Noord-Holland om de lokale kwekers te voorzien van groenteplanten, voornamelijk kool. In 2016 is het kassencomplex al uitgebreid van 2,8 ha naar 4,1 ha. Kort geleden is er ook geïnvesteerd in een nieuwe zaailijn.

In november 2018 is er begonnen met het bouwen aan de nieuwe zaailijn. Begin januari is deze opgeleverd en na wat kleine aanpassingen wordt er nu volop gezaaid met de nieuwe lijn. Een perfecte timing, omdat het vollegrondseizoen kort geleden van start is gegaan. De machine bestaat uit een trayvuller, gatendrukker, trommeldraaier, watergeefunit en afstrooier. Bekijk de zaailijn in deze video.

Voordelen
De machine zorgt voor optimaal gevormde zaaigaten en is zowel geschikt voor gepileerde als naakte zaden. De trays worden uniform bewaterd tijdens het zaaiproces en daarnaast is er minder water nodig om tot het gewenste resultaat te komen. In de laatste stap van het zaaiproces kenmerkt de nieuwe machine zich door de zeer egale en uniforme strooilaag.
Al deze voordelen resulteren in pluggen die gelijkmatig ontkiemen voor een uniforme teelt. Het afwijkende percentage tussen de pluggen is hierdoor kleiner dan 5%. Hierdoor kan Beekenkamp Plants een betrouwbaar en kwalitatief goed product afleveren aan de kweker.

Perslijn
Automatisering wordt steeds belangrijker in de tuinbouwsector. Halverwege 2018 werd er op de locatie in Maasdijk al een nieuwe perslijn geïnstalleerd. Beekenkamp Plants blijft op alle locaties investeren in automatisering voor de vollegrondgewassen waardoor er constant een betrouwbaar product kan worden gecreëerd. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Bloemenshows in Keukenhof

In Keukenhof is meer te zien dan alleen tulpen: in de paviljoens zijn bloeiende planten en bloemen te zien in verschillende bloemenshows. In...

VB viert start bouw nieuw pand

VB heeft vorige week de aanvang van de bouw van het nieuwe pand van VB aan de Galgeweg in Naaldwijk symbolisch gevierd. Er werd geen eerste...