BASF wil gewas zo duurzaam mogelijk beschermen

09-06-2021    10:29   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - De vraag naar voedsel neemt alleen maar toe. Door het ontwikkelen van middelen en diensten om gewassen te beschermen draagt BASF hier op een zo duurzaam mogelijke manier aan bij. Dat vertelden Mark Selman (links) en Erik Kiers (rechts) van BASF vanochtend op Paprika Tasty Radio.

Eric Kiers is Sustainability, Public and governmental affairs & Food Chain Manager bij BASF, Mark Selman is Cropmanager glastuinbouw. Beiden vertelden in het kader van het actuele horti thema Gewasbescherming over de ontwikkelingen op dat vlak. BASF levert zowel groene middelen als chemische middelen, maar in alle gevallen staat duurzaamheid hoog in het vaandel.

Een nieuw product dat Kiers en Selman onder de aandacht brachten, is Velifer, een product ter bestrijding van trips, witte vlieg en spint. . "Velifer is een product dat je met een lage dosering kan gebruiken. Daardoor is het een gewasveilig product. Verder gaat het om een vloeibare toepassing en kan het middel om de vijf dagen, dus 73 keer in het jaar, worden toegepast."

Wil je het volledige gesprek met BASF terugluisteren, ga dan naar goedemorgen.podbean.com.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...