Anthura naar finale Koning Willem 1 Prijs

23-10-2020    09:05   |    Goedemorgen

Anthura is finalist voor de Koning Willem 1 Prijs MKB. Het bedrijf is gekozen uit twaalf bedrijven, afkomstig uit alle regio’s van Nederland. De Koning Willem I Prijs vormt de ultieme bekroning van goed ondernemerschap. Deze prestigieuze en onafhankelijke ondernemingsprijs wordt tweejaarlijks toegekend door de Koning Willem I Stichting.

Alle 12 bedrijven hebben in september een pitch gedaan voor de jury. Bepalend om een plaats bij de laatste drie te bemachtigen zijn prestaties op basis van durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap. Ook innovatie en de manier waarop zij met COVID-19 omgaan, is hierin meegenomen.

De bestuursadviescommissie (BAC) van de Koning Willem 1 Stichting draagt voor de categorie MKB de drie genomineerden aan het bestuur voor. In de bestuursvergadering van de Koning Willem I Stichting wordt de uiteindelijke winnaar geselecteerd.

De jury over Anthura:
“Dankzij de genetische kennis heeft Anthura zich gepositioneerd als voorbeeld voor de Nederlandse tuinbouwsector. Het familiebedrijf weet de biodiversiteit in de sector aanzienlijk te verhogen mede door samenwerkingen aan te gaan op het gebied van veredeling. Het leveren van kennis en innovatie staat centraal bij Anthura.”

Tijdens de uitreiking eind november wordt de uiteindelijke winnaar van de MKB-prijs bekendgemaakt tijdens een speciale bijeenkomst. Hare Majesteit koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

Over de Koning Willem I Prijs
De Koning Willem I Prijs is de nationale ondernemingsprijs en wordt in twee categorieën uitgereikt: Grootbedrijf en MKB. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking. Met het uitreiken van de Prijs stelt de Koning Willem I Stichting zich ten doel om bekendheid te geven aan en belangstelling te wekken voor positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie en om creatief en innovatief ondernemerschap te stimuleren.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Haan van Oranje?

Oké, we weten dat de haan het symbool van de Fransen is. Maar zeg nou zelf, deze haan zou toch niet misstaan...