'Als iets niet lukt, niet gelijk mee stoppen'

'Als iets niet lukt, niet gelijk mee stoppen'

Adri Bom-Lemstra, sinds kort de voorzitter van Glastuinbouw Nederland, wil de komende jaren de samenwerking opzoeken met partijen binnen en buiten de sector. "Ik zie heel veel kansen voor de glastuinbouw, maar die moeten we met elkaar oppakken", aldus Bom-Lemstra op Paprika Tasty Radio.

Adri Bom-Lemstra was vanochtend te gast in de studio van de tuinbouwzender om te praten over haar functie, haar plannen en haar ervaringen tot nu toe. De afgelopen periode ging zij voortvarend van start als nieuwe voorzitter van Glastuinbouw Nederland. Ze bracht bezoeken aan verschillende provincies en bedrijven en dook direct al in belangrijke dossiers, zoals de ODE-problematiek.

Volgens Bom-Lemstra is het belangrijk dat op alle niveau de samenwerking wordt gezocht. Tussen bedrijven en organisaties binnen de tuinbouw, tussen de tuinbouw en de politiek en ook tussen de tuinbouw en de retail. De btw-verlaging op groenten en fruit is een van de kwesties waar Bom-Lemstra zich hard voor wil maken, ook al lukte het tot nu toe niet die verlaging te realiseren. "Maar als iets niet lukt, betekent dat niet dat je er maar mee moet stoppen. We moeten het gesprek aangaan met de politiek en de retail om ervoor te zorgen dat gezonde producten voor iedereen beschikbaar komen en de consumptie van groente en fruit te stimuleren."

De retail heeft volgens Bom-Lemstra ook een nadrukkelijke verantwoordelijkheid als het gaat om gezonde voeding en duurzaamheid. "Ik vind dat ook supermarkten maatschappelijk verantwoord moeten ondernemen. Nu blijven zij nog wat achter bij de buitenlandse retail. Ik zie wel wat campagnes af en toe, maar ik hoop dat zij de komende jaren willen doorpakken. Laten we daarin gezamenlijk optrekken."

Wil je het volledige gesprek met Adri Bom-Lemstra terugluisteren? Ga dan naar goedemorgen.podbean.com.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v