Agro-Energy en Delphy door in hackaton

05-06-2018    16:52   |    Goedemorgen

Het team van Agro-Energy en Delphy is het enige Nederlandse team dat door is in de hackaton van Tencent en de WUR.

De uitdaging van de hackaton was om in 24 uur een oplossing te presenteren waarmee je een kas met komkommers zo aanstuurt dat deze de hoogste opbrengst heeft met de laagste energiekosten. Agro-Energy is met Delphy derde geworden tijdens de hackaton, die via een livestream te volgen was. Andere teams kwamen uit onder andere China, Mexico en de Verenigde Staten. 

“De ontwikkeling van de datagedreven tuinbouw gaat onverminderd voort. Deze challenge creëert nieuwe mogelijkheden voor de sector. De samenwerking tussen Delphy en AgroEnergy past daar logisch in”, aldus Ronald Hoek, Directeur Operations bij AgroEnergy.

AgroEnergy en Delphy vormden het ‘Croperators’-team dat een unieke mix bevatte van energie-, teelt- en datakennis. De gezamenlijke pitch voor de jury werd beoordeeld als zeer professioneel met een haalbare aanpak. De uitkomst van de hackathon ondersteunde dit. De Croperators behaalde één van de hoogste scores. Een mooie erkenning van de kennis en technieken welke AgroEnergy en Delphy in huis hebben op het gebied van data science, teelt en energie.

 

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Decorum beloont telers en kopers

Telersvereniging Decorum heeft de beste kweker en beste koper van het jaar donderdag beloond met een prijs. Dat gebeurde tijdens de...

Bij Ovata op visite

Karin Ammerlaan liet gisteren aan Sandra en Glenn het bedrijf Ovata in Bleiswijk zien.