Commissie begeleidt experiment met wiet

18-12-2017    10:25   |    Telegraaf

Een onafhankelijke commissie gaat het experiment met gedoogde wietteelt ondersteunen. Zij gaat adviseren over de invulling, uitvoering en evaluatie van het project, aldus de Telegraaf.

In de commissie komen deskundigen en wetenschappers gespecialiseerd in zorg, voedsel en waren, internationaal recht en lokaal bestuur, meldden de ministeries van Justitie en Volksgezondheid vrijdag.

In zes tot tien (middelgrote) gemeenten verspreid over het land zal geëxperimenteerd worden met het gedoogd telen van wiet voor recreatief gebruik. Dat is in het regeerakkoord afgesproken. In het tweede kwartaal volgend jaar komt het kabinet met een wetsvoorstel die het mogelijk moet maken. Met de proef moet onder meer duidelijk worden of de criminaliteit afneemt dankzij legale teelt.

Vorige week kwam naar buiten dat er politieke druk is uitgeoefend op het werk van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC). Bij een onderzoek naar de legalisering van de wietteelt een paar jaar geleden wilde het ministerie van Justitie per se dat de uitkomst was dat legalisering niet haalbaar was. Naar de kwestie loopt nu een onderzoek.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Tomatokids

Tomatoworld ontving de kinderen van haar partners in het kader van de Dutch Food Week, zo valt te zien op...