Afschaffen btw groente en fruit duurt nog jaren

Afschaffen btw groente en fruit duurt nog jaren

De afschaffing van btw op groente en fruit laat nog minimaal twee jaar op zich wachten. Het kabinet laat eerst onderzoeken welke producten er allemaal onder de nieuwe belastingregel komen te vallen.

Dat meldt het AD. Het schrappen van de btw kost volgens het kabinet ongeveer 1 miljard euro. Dat geld kan mogelijk worden terugverdiend doordat mensen gezonder gaan eten als groente en fruit goedkoper wordt. Daardoor gaan de kosten voor de gezondheidszorg omlaag. Dat staat in een brief die de staatssecretarissen Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) en Marnix van Rij (Fiscaliteit) naar de Tweede Kamer hebben gestuurd.

In het regeerakkoord hebben VVD, D66, CDA en ChristenUnie afgesproken dat de btw op groente en fruit wordt verlaagd naar 0 procent. Maar dat blijkt ingewikkelder dan gedacht. Het kabinet heeft een extern bureau ingehuurd die moet bepalen welke producten er wel en welke er niet onder de regeling gaan vallen. Het kabinet is bang dat als dat niet goed wordt vastgelegd, er allerlei rechtszaken volgen. Het bureau moet volgend jaar met een definitie komen die werkbaar is voor zowel de belastingdienst als voor voedselproducenten.

Bron: AD

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v