Aardbeienproject voor Meteor in Armenië

04-09-2015    10:11

Meteor Systems realiseerde afgelopen maand een aardbeienproject in Armenië waarbij het bedrijf de teeltsystemen en irrigatiesystemen verzorgde, zo meldt het bedrijf uit Etten-Leur. Aardbeienteelten komen nog niet veel voor in Armenië, maar daar lijkt langzaam aan verandering in te komen, zegt Meteor Systems.

Meteor meldt dat Armenië hard groeit op het gebied van fruit-en groententeelt. Het land heeft in het eerste half jaar van 2015 al 24.600 ton aan fruit en groenten geëxporteerd. Dat is ruim 1.000 ton meer dan in 2014, aldus Meteor Systems. De minister van land- en tuinbouw in Armenië verwacht veel oogst dit jaar, waardoor de export naar het einde van het jaar toe flink zal groeien. Op dit moment zijn de belangrijkste producten kersen, tomaten en komkommers.

Aardbeienteelt komt nog niet veel voor in Armenië, maar ook daar lijkt langzaam aan verandering in te komen zo vermoedt Meteor Systems. "Het land leent zich qua klimaat bijzonder goed voor de teelt. Bovendien helpt de stijgende vraag naar zelfvoorzienend en lokaal telen hieraan mee. Het land trekt bovendien veel kennis en materialen uit Nederland, om op die manier het maximale uit hun teeltoppervlak te halen."


Reacties (1)

Guy herrijgers at 03.10.2018

Graag had ik over dit project meer informatie ivm ligging,klimaat,
water kwaliteit,vergunningen en
Grt Guy herrijgers

Reageer op dit bericht

Meer nieuws