Hoera, tijd voor Hebe!

29-06-2020    09:59   |    Goedemorgen

Het Hebe-seizoen gaat weer van start en dat gaat telersvereniging Addenda vieren op woensdag 8 en donderdag 9 juli.

Relaties en geïnteresseerden zijn op beide dagen van harte welkom bij Addenda kweker “Boomkwekerij Out” in Hazerswoude-Dorp, zo laat Addenda weten. "Hollandse nieuwe Hebe heeft z’n roots in Nieuw-Zeeland, en verovert nu in razend tempo Nederland. Het blad is schitterend (grijs)groen tot roodachtig, en soms voorzien van subtiele spikkels of strepen. Ook de pluimen in wit, roze, paars, lila of blauw zijn indrukwekkend. De struikveronica – zoals Hebe in het Hollands heet – is de ideale bewoner voor borders, perken en vijvers. Ook in potten en manden doet-ie het perfect. Wat heel fijn is in ons klimaat: de plant kan behoorlijk goed tegen lage temperaturen. Alleen bij strenge vorst is het slim om ‘m in te pakken. En als het niet ijzig koud wordt, kan Hebe tot zelfs in november doorbloeien."
 
Tijdens het zomertuinfeestje introduceert Addenda drie nieuwe Hebe’s;  Vinoa, de Donna "Eva" en een Petita Blue "improved". "Na jaren veredeling is Addenda erin geslaagd een Hebe te ontwikkelen met unieke glanzende blaadjes in een wijnrode kleur: Vinoa. Vandaar de naam, van het Franse vin en het Italiaanse vino. Deze goed vertakkende en compacte Hebe heeft een luxe uitstraling en geeft met z’n dieprode blad en paarse bloempluimen een mediterrane touch aan je tuin of balkon: la dolce vita!"

Om de start van het seizoen en de introducties te ondersteunen is er speciaal voor de groene vakhandel en de tuincentra’s een compleet winkelvloerpakket ontwikkeld. Nieuwsgierig geworden en zin om de zomer te vieren? Bezoek Addenda tijdens de Hebe dagen en meld je aan via info@spam-protectaddenda.info


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws