372 studenten leren glastuinbouw kennen

372 studenten leren glastuinbouw kennen

"Wow wat een innoverende sector!" Het is een van de conclusies die werd getrokken door een mbo-student bij de afsluiting van CollegeTour, dat vorige week plaatsvond in World Horti Center.

In deze derde editie van CollegeTour sloegen Glastuinbouw Westland en VNO-NCW Westland Delfland vorige week wederom de handen ineen om de sector structureel te voorzien van nieuwe aanwas van talent. "In de glastuinbouw zien we een verschuiving van werkzaamheden. Met de komst van engineering, robotisering en Internet of Things, hebben we de komende jaren vooral veel technische handjes nodig," aldus Jacco Vooijs, voorzitter Glastuinbouw Westland. En dus nodigden zij een breed scala aan studenten uit voor CollegeTour: een hybride evenement dat jong talent moet triggeren voor een carričre in de 'glazen' sector.

Vmbo, mbo, hbo en wo-studenten konden onder begeleiding van dagvoorzitter Rob Veenman het hemd van het lijf vragen aan futurist Richard van Hooijdonk, Peter Zaat van Beekenkamp Group, Ab van Staalduinen van Gearbox, Edith Bentvelsen van Ter Laak Orchids, Richard Hartensveld van Schenkeveld Tomaten en Meiny Prins van Priva. 'Groenten en bloemen groeien allang niet meer in aarde, data sturen het gehele productieproces aan en door ICT kun je autonoom telen.' Een kleine greep uit de diversiteit aan vragen en stellingen die de revue passeerden.

"Veel studenten met een technische afstudeerrichting hebben geen idee van de enorme uitdaging in de glastuinbouw, terwijl zij daar juist en goede en voor hen een interessante bijdrage aan kunnen leveren. Daar geven wij met CollegeTour inzicht in!" vult Angelique van der Poel, verenigingsmanager VNO-NCW Westland-Delfland, aan. Daarnaast zien we dat de jeugd tegenwoordig graag wil bijdragen aan een maatschappelijk hoger doel. Het bijdragen aan kwalitatief hoogwaardige voeding van mensen en prachtige bloemen waar dan ook ter wereld, dat kan per uitstek in de glastuinbouw.

CollegeTour is geďnitieerd door Glastuinbouw Westland en VNO-NCW Westland-Delfland en mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van Colland Arbeidsmarkt. Studenten die interesse hebben in een stage of baan in de uitdagende sector nemen een kijkje op kasgroeit.nl/stages/collegetour-2021.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v