2x2 filmt eet- en leefgedrag van families

05-04-2013    09:15

Aanstaande maandag 8 april gaat de campagne ‘ik doe mee met 2x2’ weer van start met de uitzending van de inmiddels bekende 2x2-televisiecommercial. Met de 2x2-campagne wordt een beweging in gang gezet: een beweging naar bewust bezig zijn met het eten van groenten en fruit.

Een beweging ook waarbij ouders en kinderen elkaar stimuleren, motiveren en activeren. De eerste twee campagnejaren hebben mooie resultaten opgeleverd, zo blijkt uit onderzoek. In dit derde, en tevens laatste jaar, van de campagne staan weer tal van activiteiten op het programma. De campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie. GroentenFruit Bureau draagt zorg voor de uitvoering.

Huishoudbeurs
Van 16 tot en met 24 februari stond de 2x2-bol op de Huishoudbeurs in de RAI in Amsterdam. In de bol stond een grote kookunit en een chefkok die de bezoekers inspireerde met heerlijk 2x2-gerechtjes. De bezoeker kon zelf de groenten en fruit producten kiezen. Deze werden in schalen in de kookunit tentoongesteld en uiteraard geproefd. Ook was er de mogelijkheid om de 2x2-indicator te spelen. Net als op de Margriet Winterfair vorig jaar november was de beurs een groot succes. Ruim 220.000 bezoekers over 9 dagen waarvan ruim 60.000 bezoekers die de 2x2 stand hebben bezocht.
 
2x2.nl nu nog interactiever
Social media speelt binnen de campagne een belangrijke rol. De website 2x2.nl is geactualiseerd en ook op social media is 2x2 op Facebook.com/2x2NL en Twitter.com/2x2NL actief. Naast de TV-commercial staan onder andere ook op het activiteitenprogramma een nieuw boekje met de avonturen van Boris, het 2x2 spel in een web,- en Ipad-versie en deelname aan de Huishoudbeurs. De mobiele app ‘Wat eet Holland’, waarmee men gerechten kan delen met anderen, is geheel geactualiseerd. Voor diëtisten worden nieuwsbrieven en een flyer ontwikkeld.
 
2x2-familiefilms
Uniek dit jaar op de website zijn de drie filmpjes van families die opgenomen worden. Per film wordt 1 familie, 1 dag lang gevolgd. Zo kan men zien hoe families met kinderen dagelijks geïnspireerd worden door 2x2 en hoe zij samen gerechten bereiden.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...