2019 was goed jaar voor Nederlandse tuinbouw

2019 was goed jaar voor Nederlandse tuinbouw

Voor de tuinbouw was 2019 een goed jaar. Zo was Nederland afgelopen jaar wederom de grootste exporteur van zaden en jonge planten ter wereld met een exportwaarde van 3 miljard. Op het gebied van export van bloemen en planten vanuit Nederland was 2019 met 6,3 miljard opnieuw een recordjaar.

Dat werd gisteren bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouw in Lisse. De productiewaarde van Nederlandse groenten en fruit steeg met 7% naar 3,7 miljard. De importwaarde steeg met 3% naar 7,9 miljard. Er werd voor 11,9 miljard aan groenten en fruit geëxporteerd, voornamelijk binnen de Europese grenzen. Duitsland en Verenigd Koninkrijk zijn nog steeds de grootste afzetlanden.

Dit jaar stond de nieuwjaarsbijeenkomst in het teken van 'Vitaal ondernemerschap'. Wiebe Draijer van Rabobank vertelde de bomvolle zaal van de Keukenhof over de veranderde omgeving en klimaat. De impact die dit heeft op de vraag naar voedsel biedt nog meer kansen voor de sector. Vervolgens sprak Ruud Veltenaar op wervelende wijze over mega-trends en ontwikkelingen die de wereld transformeren naar een volgende fase in de beschaving en de rol die de tuinbouw daarin kan hebben.

Prominent werd uitgeroepen tot winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v