19,8 mld euro omzet voor Bayer Crop Science

19,8 mld euro omzet voor Bayer Crop Science

Bayer Crop Science, onderdeel van het Duitse chemieconcern Bayer, heeft in 2019 een omzet gerealiseerd van 19,8 miljard euro. De omzet lag 1,4% hoger dan in 2018.

De groei werd vooral gerealiseerd in Latijns Amerika. In Noord-Amerika lag de omzet op een vergelijkbaar niveau als in 2018, ondanks de overstromingen en hevige regenval in de eerste helft van het jaar. Wanneer de impact van de overnam van Monsanto en de daar aan gekoppelde desinvesteringen buiten beschouwing gelaten worden, zou de omzet met 1,4% zijn gedaald.

Bayer Crop Science boekte over een 2019 een bedrijfsresultaat EBITDA van 4,8 miljard euro. Dat betekent een verbetering van 80,9% ten opzichte van 2018. De verbetering van het resultaat wordt toegeschreven aan de overgenomen activiteiten en de gerealiseerde synergievoordelen nu de integratie daarvan verder vordert.

Bayer meldt verder dat er op 6 februari aankalchten tegen het bedrijf waren ingediend in de Verenigde Staten die samenhangen met het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen met de werkzame stof glyfosaat. Het concern denkt dat de 3 uitspraken die tot dusver zijn gedaan niet gestoeld zijn op bewijs. Daarom zal het concern de uitspraken juridisch blijven aanvechten. Tegelijkertijd voert Bayer gesprekken om tot een schikking te komen.

Bron: AgriHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v