10e WaterEvent in oktober

12-07-2019    10:47   |    Goedemorgen

Glastuinbouw Nederland en Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw organiseren op donderdagmiddag 3 oktober a.s. de tiende editie van het jaarlijkse WaterEvent.

Tijdens dit Event wordt u bijgepraat over de mogelijkheden, kansen en uitdagingen van de toekomst. Naast praktische workshops zijn er stands waar diverse tuinbouwtoeleveranciers u informeren over hun watertechnische oplossingen. Kwaliteit van het recirculatiewater is dit jaar een belangrijk thema van de dag.
Workshops en korte presentaties
In het plenaire gedeelte wordt u bijgepraat over het huidige beleid en het innovatieprogramma Glastuinbouw Waterproof. Tijdens workshops en korte presentaties staan lopende onderzoeken centraal. Goed uitgangswater is van groot belang om goed te kunnen telen. Is het in de toekomst nog mogelijk om grondwater te gebruiken? Hoe kunnen we optimaal water hergebruiken? Tijdens deze middag wordt duidelijk welke resultaten er al op de plank liggen en welke u kunt toepassen op het bedrijf. Zo hoort u bijvoorbeeld alles over het project ‘Telen met toelating van meer natrium’. In de zomer wordt hergebruik van drainwater in substraatteelten soms lastig door oplopend natrium. Tot hoe hoog kan het natriumgehalte veilig oplopen? Een ander project wat aan de orde komt is ‘Microbieel gezond water’. Naarmate we meer water hergebruiken en/of duurzamer omgaan met de waterstromen op het bedrijf, stellen we hogere eisen aan de waterkwaliteit. Maar wat is een goede waterkwaliteit? Hoe voorkom je biofilmvorming?
AanmeldenAanmelden is mogelijk zodra het programma bekend is. Houd hiervoor de website www.glastuinbouwwaterproof.nl in de gaten.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Twitter: Nitea is jarig!

Het is feest bij Nitea. Het softwarebedrijf vierde onlangs haar 10-jarige bestaan en daar hoort natuurlijk...

Trouwen in een tuinkas?

Een tuinkas bruiloft, had je daar al eens van gehoord? Het lijkt erop dat de kas al lang niet meer wordt...