MPS doet audits op afstand

25-03-2020    09:59   |    Goedemorgen

Diverse sectoren in de tuinbouw worden ongekend hard getroffen door de coronacrisis. MPS leeft mee en doet er alles aan om gezamenlijk, met alle schakels in de keten, kwekers te blijven ondersteunen. Het coronavirus komt momenteel voor in alle landen waarin de MPS haar werkzaamheden uitvoert.

Aangezien de situatie van land tot land verschilt, is onze aanpak om op lokaal niveau te handelen. MPS volgt de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de lokale overheden en de lokale gezondheidsorganisaties in desbetreffende landen. 
 
“Wij begrijpen dat het een moeilijke situatie is en doen ons uiterste best om te zorgen dat bedrijven gecertificeerd blijven binnen de regels en voorwaarden die de schema-eigenaar, de Raad van Accreditatie en de Internationale Accreditatie Federatie stelt. Om de kans op verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te beperken én te zorgen dat bedrijven gecertificeerd blijven, hebben wij een aantal maatregelen genomen” aldus Remco Landsmeer, manager operations bij MPS-ECAS. MPS-ECAS is de certificatie-instelling (CI) die naast de certificaten van MPS ook andere certificaten controleert.
 
Audits op afstand 
Fysieke audits zijn momenteel niet mogelijk, daarom worden de audits op afstand uitgevoerd. Door middel van een audit op afstand zorgt MPS-ECAS ervoor dat een certificaat geldig blijft of wordt verlengd. Afhankelijk van de verschillende eisen wordt de audit op afstand uitgevoerd en zal deze mogelijk op een later moment worden aangevuld met een audit op het bedrijf. Landsmeer: “We hebben afgelopen week al meer dan 80 audits in binnen- en buitenland op afstand gedaan. Het werken met digitale hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld Skype, om optimaal te communiceren met onze klanten, verliep erg goed”.  Meer informatie over het auditen op afstand: klik hier. 

Bezoek  
Naast de auditoren die geen bedrijven meer bezoeken, bezoeken ook andere afdelingen binnen de organisatie geen bedrijven meer. Daarnaast ontvangt MPS geen bezoekers op kantoor. Reeds gemaakte afspraken zullen telefonisch of via bijvoorbeeld Skype plaatsvinden of verzet worden.

De MPS Groep heeft er voor gezorgd dat al haar medewerkers flexibel kunnen werken. Dit houdt in dat medewerkers niet gebonden zijn aan een vaste werkplek, zodat de dienstverlening kan doorgaan. Momenteel werken de medewerkers zo veel mogelijk thuis om de kans op verspreiding te beperken. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Duurzame bloemen

Wist je dat Grodan ook een gewasspecifiek assortiment substraten heeft voor de bloementeelt? Het bedrijf laat...