Crane King en Crane Queen veroveren markt

09-10-2019    09:33   |    Goedemorgen

Nu de herfst echt begonnen is, is voor veel najaarsproducten het seizoen van start gegaan. Ook snij-Brassica, in de volksmond bekend als sierkool, is weer volop verkrijgbaar. Voor veel exporteurs, groothandelaren en bloemisten is snij-Brassica een musthave in het najaarsassortiment. Veredelaar Takii gelooft in dit bijzondere product en zet zich al een aantal jaar in om het bestaande assortiment te vernieuwen én te verbeteren. Met de introductie van de rassen Crane King en Crane Queen, wordt de snij-Brassica opnieuw ‘in the picture’ gezet.

Bijzondere nieuwkomers
De bestaande ‘Crane’ familie, waar marktleiders Crane Red en Crane White toe behoren, wordt aangevuld met twee nieuwkomers. Het assortiment snij-Brassica is op verschillende vlakken verbeterd; zowel teelt-technisch als in het uiterlijk van het product is er sprake van vernieuwing. Het blad van de nieuwe rassen Crane Kingen Crane Queen is niet rond gevormd, maar gevederd. Naast dat dit de schoonheid van het product ten goede komt, is dit ook voor de kwekers een groot voordeel. De snij-Brassica is hierdoor minder gevoelig voor ziektes en meer consistent in kwaliteit en lengte. Ook voor de consument hebben deze nieuwe rassen veel te bieden. Het gevederde blad is vernieuwend en past perfect in een trendy herfstboeket.

Beschikbaarheid
Snij-Brassica wordt zowel op het land als in de kas geteeld en kent hierdoor een lang seizoen. Tot aan eind januari zijn deze sierkolen beschikbaar bij verschillende kwekers met elk een breed assortiment. Het vernieuwde assortiment snij-Brassica van Takii wordt bij een groot aantal kwekers in Nederland gekweekt. Het aanbod is het grootst bij: Bloemenkwekerij Eduard Daling, Kwekerij Havenman, Bloemenkwekerij van Thiel en Steenwijk Abbenes. Voor de actuele beschikbaarheid verwijzen wij u door naar één van deze kwekers. 

Over Takii Europe
Takii is één van de meest vooraanstaande veredelaars van groente- en siergewassen in de wereld. ‘Creating tomorrow today’ is de leidende slogan achter de bedrijfsfilosofie. Hierdoor gedreven creëren, produceren en distribueren zij hoogwaardige rassen en verlenen zij kwalitatief hoogstaande ondersteuning aan hun ketenpartners. Het bedrijf is binnen de sierteelt marktleider op het gebied van zonnebloemen, canna en sierkool. Binnen de groenteteelt is Takii een grote wereldspeler in ui, onderstammen en kool.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws