Toscane-gevoel in eigen tuin met Sunfinity

27-05-2019    11:03   |    Goedemorgen

Vanaf week 21 is Sunfinity, een product van veredelaar Syngenta Flowers, verkrijgbaar. De tuinplant groeit de hele zomer door en geeft non-stop bloemen. Sunfinity wordt gekweekt door Kwekerij Apartus.

Na jaren van veredelen, verbeteren en testen zal Sunfinity in 2019 voor het eerst grootschalig verkrijgbaar zijn voor de Europese consument. Sunfinity is een kruising met een zonnebloem, die in tegenstelling tot de traditionele variant dankzij de vele vertakkingen non-stop en tot in de late zomer prachtige bloemen maakt. De knalgele kleur is niet alleen voor ons een genot voor het oog, maar net zo aantrekkelijk voor bijen en andere insecten. Kwekerij Apartus is de enige Nederlandse Sunfinity-kweker en heeft het product de afgelopen jaren samen met Syngenta Flowers zorgvuldig getest. Ook zij zien Sunfinity als een bijzonder en vernieuwend product en hebben hoge verwachtingen van deze verrassende nieuwe plant.

Veredeling
Sunfinity is het resultaat van interspecifieke veredeling. Dit betekent het kruisen van soorten waardoor de sterke punten van verschillende planten in een nieuwe plant samenkomen. Syngenta Flowers maakt hiervoor gebruik van geavanceerde technieken die dit natuurlijke proces een handje helpen. Sunfinity is echt een unieke plant met meerdere bloemstengels, die nieuwe bloemen blijven geven. De plant doet het als struik goed in de volle grond, maar ook in een grote pot. Sunfinity is vanaf week 21 verkrijgbaar bij Kwekerij Apartus uit Poeldijk en beschikbaar in potmaat 23 cm.

Bron: Pull Position


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws