Vreugdenhil test tomaat en paprika in klimaatcel

07-09-2020    10:45   |    Goedemorgen

Vreugdenhil Young Plants heeft onlangs geïnvesteerd in een klimaatcel om proeven te doen met tomaten- en paprikaplanten op locatie Noord-Lierweg 35a. Op deze locatie worden veel tomaten gezaaid en geënt.

De klimaatcel, geleverd door Green Simplicity, zal ingezet worden om te beproeven waar de mogelijkheden liggen om de plantkwaliteit te verbeteren en nog beter te sturen.

"In de zomer is het klimaat tijdens een hittegolf moeilijk te sturen in een kas. Zeker in de kwetsbare zaai- en entfase zien wij kansen om met deze klimaatcel de kwaliteit te kunnen verbeteren in de zomerperiode. In de klimaatcel zijn de condities beter te beheersen en kan er een constantere en betere kwaliteit gemaakt worden. Er zal ook gekeken worden of LED stuurlicht hierin een rol kan vervullen. Ook op het gebied van stek beworteling liggen er kansen door het gebruik van klimaatcellen. Kortom, we gaan aan de slag met proefnemingen om de kansen te ontdekken", aldus het bedrijf.


Wilt u meer weten over het efficiënt inzetten van groeilicht?

Vul het onderstaande formulier in en wij sturen u direct het kennisdocument toe. Daarnaast ontvangt u eenmaal per drieweken een kennisartikel over groeilicht.

Meer artikelen

Hortilux breidt team uit

Vanaf vandaag wordt het salesteam van Hortilux uitgebreid met twee nieuwe accountmanagers: Mitchel Visser gaat...