PCF en Hortilux breiden samenwerking verder uit

05-11-2020    10:12   |    Goedemorgen

PCF Greenhouse Technologies en Hortilux breiden hun samenwerking uit tijdens de COVID-19 pandemie, zo laten beide bedrijven weten.

PCF Greenhouse Technologies - Ruslands toonaangevende bedrijf voor het ontwerp, de bouw en technische ondersteuning van kassencomplexen – levert in 2020 een aantal bouwprojecten voor kassencomplexen in Rusland op.

Volgens algemeen directeur Vladimir Tsanava is het erg belangrijk voor het bedrijf om een betrouwbare leverancier van groeilicht te hebben, vooral tijdens de wereldwijde COVID-19-pandemie.
“Dit jaar is voor veel fabrikanten een krachtmeting geweest. Hortilux is onze jarenlange partner, op wie we in elke situatie kunnen bouwen, ” aldus de heer Tsanava. Alleen al dit jaar leverde Hortilux meer dan 27.000 HPS-armaturen voor het kassencomplex dat in de regio Moskou wordt gebouwd voor het bedrijf Agrokultura Group.

De groeilichtoplossingen van Hortilux zijn speciaal ontworpen voor het telen van gewassen in kassen en indoor farming faciliteiten. Het bedrijf levert LED-, HPS- en hybride groeilichtoplossingen evenals advies, consultancy en kennisdeling om het maximale resultaat uit het gebruik van groeilicht te halen.

De belangrijkste focus van dit project lag op de juiste plaatsing van de armaturen en de keuze van de reflector om een optimale lichtverdeling in de kas te realiseren. Deze specificaties zijn het resultaat van een grondig uitgewerkt lichtplan, wat zorgt voor de hoogste opbrengst per m2 en het meest efficiënte gebruik van de groeilichtinstallatie. Een ander belangrijk criterium voor het succes van de samenwerking tussen de bedrijven is continuïteit van de levering en strikte naleving van de afgesproken opleverdata.
“Het is geen geheim dat in de huidige situatie van een wereldwijde pandemie, waarin bedrijven over de hele wereld de beperkingen ervaren van de noodzaak om quarantainemaatregelen na te leven, niet alle fabrikanten in staat lijken om de uitdaging aan te gaan om de afgesproken leveringsschema's te handhaven. Desalniettemin heeft Hortilux bewezen aan haar verplichtingen te kunnen voldoen om het benodigde armaturenvolume op tijd te leveren. Dit is een van die bedrijven die er echt voor zorgen dat alle zendingen ook tijdens de pandemie op tijd worden afgeleverd ”, bevestigt Mikhail Grachev, hoofd van de afdeling Buitenlandse Handel bij PCF Greenhouse Technologies.

In de agrarische sector van de Russische economie zijn er stabiele positieve trends naar een toename van de productie van eigen groenteproducten in kassen. De groeilichtoplossingen en kennis van Hortilux helpen om deze doelen op de Russische markt te bereiken.


Wilt u meer weten over het efficiënt inzetten van groeilicht?

Vul het onderstaande formulier in en wij sturen u direct het kennisdocument toe. Daarnaast ontvangt u eenmaal per drieweken een kennisartikel over groeilicht.

Meer artikelen

Hortilux breidt team uit

Vanaf vandaag wordt het salesteam van Hortilux uitgebreid met twee nieuwe accountmanagers: Mitchel Visser gaat...