Nieuw indoor farming groeilichtsysteem Hortilux

Nieuw indoor farming groeilichtsysteem Hortilux

Meerlaagse teeltsystemen zijn wereldwijd in opmars. Hortilux introduceert daarom HORTILED Multi Fusion: het groeirecept voor uw meerlaagse teelt. Dit groeilichtsysteem kenmerkt zich door een hoge lichtoutput in combinatie met een forse energiebesparing en een optimale lichtuniformiteit. Daarnaast kan de groeilichtoplossing eenvoudig worden afgestemd op specifieke situaties en teeltdoelen.

De wereld verandert in rap tempo. Zo groeit de behoefte aan korte en duurzame voedselketens. "COVID-19 heeft dit proces nog eens versneld; men wil vandaag de dag zo dicht mogelijk bij de consument produceren. Indoor farming en meerlaags telen kunnen hier een antwoord op bieden", zegt Harm Ammerlaan, Commercieel Directeur bij Hortilux. "Bijkomend voordeel is dat, in een afgeschermde teeltomgeving, zaken als klimaat en lichtintensiteit en -spectrum optimaal te sturen zijn. Dat helpt om de productie en de uniformiteit naar een hoger plan te tillen."

Sneller en duurzamer produceren
De HORTILED Multi Fusion is hét antwoord op deze ontwikkelingen. Het gaat om een LED-groeilichtsysteem, dat zich perfect leent voor indoor farming. "De HORTILED® Multi Fusion is technisch zo vormgegeven dat de ondernemer verzekerd is van een constant hoge productie en kwaliteit. Zo hebben de armaturen een brede uitstralingshoek, wat een uniforme lichtverdeling garandeert. En dit resulteert weer in een uniformer gewas. Ook zijn hierdoor minder lichtbronnen nodig. Hortilux heeft de lichtoplossing in eigen beheer ontwikkeld en houdt ook de productie, die plaatsvindt in Nederland, in eigen hand", zegt Daniël Bos, Manager Innovatie bij Hortilux.

De HORTILED Multi Fusion kenmerkt zich daarnaast door een hoge lichtoutput in combinatie met een forse energiebesparing. "Dit is te danken aan de hoge efficiency van de armaturen, tot 3,1 µmol/J. En de beperkte stralingswarmte zorgt ervoor dat een teler minder hoeft te worden geventileerd. Ook zijn de installatiekosten van de HORTILED Multi Fusion beperkt."

Teeltdoelstellingen binnen handbereik
De HORTILED Multi Fusion heeft niet alleen optimale technische eigenschappen, ook ontwikkelde Hortilux - samen met partners en klanten - de meest optimale en rendabele lichtrecepten voor diverse meerlaagse teelten. "Door deze integrale benadering kunnen we telers daadwerkelijk het ideale groeirecept en -concept voor hun meerlagenteelt bieden. En dat maakt nu net het verschil", zegt Ammerlaan. Naast de in de praktijk bewezen lichtrecepten voor meerdere gewassen en teeltdoelstellingen, wordt de groeilichtoplossing ook afgestemd op de specifieke bedrijfs- en teeltdoelstellingen van de ondernemer. "Op basis van de situatie en de wensen van de klant realiseren we in dit geval een lichtplan, waarbij de efficiency van de HORTILED Multi Fusion optimaal is en tegelijkertijd de beoogde bedrijfs- en teeltdoelstellingen worden behaald. Dan kan het bijvoorbeeld gaan om verhoging van de productie, een betere kleuring van het gewas, optimalisatie van de smaak, een langere houdbaarheid, et cetera. Onze consultants en partners denken met de teler mee, en voeren eventueel ook licht- en gewasproeven uit. We gaan altijd voor de meest rendabele en robuuste oplossing. Maximaal maatwerk is gegarandeerd."

Op www.hortilux.nl vind je de uitgebreide brochure over de HORTILED Multi Fusion. Daarnaast laten de groeilichtspecialisten van Hortilux graag zien wat dit groeirecept voor jou kan betekenen en welk verschil dit kan maken.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v