Kwaliteitsverbetering door LED 'indrukwekkend'

07-01-2020    09:16   |    Goedemorgen

Kwekers Fedor en Bernard van Together2Grow streven naar constante kwaliteitsverbetering van hun alstroemeria. Toen zij via hun leverancier Hortilux de eerste enthousiaste verhalen hoorden over het toepassen van LED belichting bij de alstroemeriateelt, werd er in 2017 een kleinschalige proef geplaatst.

De eerste proefjaren waren positief en daarom werd onlangs een volledige afdeling met LED belichting uitgebreid.
 
Fedor van Veen: “Fijn om door zo’n kas met mooie handel te lopen! De donkere winterperiode biedt altijd uitdaging om de kwaliteit op niveau te houden. Met de toepassing van LED zien we de kwaliteit van onze bloemen en blad zichtbaar verbeteren. We realiseren een meerproductie in vergelijk met andere jaren, die overigens wel sterk afhankelijk is van het soort waarboven we belichten. Daarnaast kiezen we ervoor om de assimilatieverlichting sneller dan voorheen uit te zetten. Op termijn hopen we het groeilicht minimaal te gaan gebruiken. Hierdoor kunnen we veel klimaatneutraler telen. Duurzaamheid staat namelijk hoog bij ons in het vaandel, de investering is het voor ons meer dan waard.”


Wilt u meer weten over het efficiënt inzetten van groeilicht?

Vul het onderstaande formulier in en wij sturen u direct het kennisdocument toe. Daarnaast ontvangt u eenmaal per drieweken een kennisartikel over groeilicht.

Meer artikelen