Hortilux breidt activiteiten uit richting Azië

18-03-2019    09:54   |    Goedemorgen

De tuinbouw in Azië - en met name in Centraal-Azië - is volop in ontwikkeling. Daarmee neemt ook de behoefte aan groeilichtsystemen toe. Hortilux wil Aziatische ondernemers actief gaan ondersteunen op dit vlak: door het bieden van groeilichtoplossingen op maat én door het delen van kennis en ervaring. Stefano Hiwat vormt als Area Sales Manager voor Centraal- en Oost-Azië hét aanspreekpunt voor Aziatische ondernemers die hun opbrengsten en rendement willen optimaliseren met behulp van groeilicht.

Azië is geen onbekend terrein voor Stefano Hiwat: bij Hoogendoorn Growth Management - wereldwijd een grote speler in tuinbouwautomatisering - was hij jarenlang verantwoordelijk voor de Russische markt en de tuinbouwmarkt in Centraal-Azië. Sinds 1 september zet Stefano die kennis in om de groeilichtsystemen van Hortilux uit te rollen in Centraal- en Oost-Azië. Tot voor kort was Hortilux nog nauwelijks actief in deze regio. “Met name in een land als Kazachstan liggen veel kansen”, zegt Stefano. “De tuinbouw is hier al op een behoorlijk niveau en ondernemers hebben echt behoefte aan groeilicht, om hun bedrijfsvoering naar een hoger plan te tillen. Maar ook in Oezbekistan zien we mogelijkheden, al is de tuinbouwmarkt hier nog minder volwassen. Belichten kan echter een duidelijke meerwaarde hebben, maar investeerders en ondernemers zien dat nog lang niet altijd. Wij willen hen graag overtuigen van het nut en de toegevoegde waarde van groeilicht.” 

Stefano richt zijn pijlen niet alleen op Kazachstan en Oezbekistan, maar onderzoekt ook de mogelijkheden in Oost-Azië. “Denk dan aan landen als China, Japan, Korea en Maleisië.” 

Investeren in langetermijnrelaties 
De kersverse accountmanager benadrukt dat Hortilux ook voor Aziatische ondernemers en investeerders méér wil zijn dan alleen een leverancier van groeilichtsystemen. “De klant en diens behoeften staan voor ons centraal. We willen inzicht krijgen in het doel dat een ondernemer nastreeft, in de teelt- en bedrijfssituatie en in de marktmogelijkheden. Op basis hiervan stellen wij een lichtplan op en ontwikkelen we een groeilichtoplossing op maat. Hierbij hanteren we een integrale aanpak; LED- als HPS armaturen worden desgewenst gecombineerd in één groeilichtinstallatie. Ook ondersteunen we ondernemers bij een optimale inzet van het groeilicht. Op deze manier willen wij helpen om de Aziatische tuinbouw naar een hoger plan te tillen.” 

Stefano onderstreept wel dat Hortilux hierbij niet over één nacht ijs gaat. “We zetten in op langetermijnrelaties, willen het vertrouwen van ondernemers winnen én behouden. Dat is vooral in de Aziatische mark heel belangrijk.” 


Wilt u meer weten over het efficiënt inzetten van groeilicht?

Vul het onderstaande formulier in en wij sturen u direct het kennisdocument toe. Daarnaast ontvangt u eenmaal per drieweken een kennisartikel over groeilicht.

Meer artikelen