Groeilichtsystemen Intense en Sirius gelanceerd

18-05-2021    09:30   |    Goedemorgen

Een hoger lichtniveau realiseren óf besparen op energiekosten voor groeilicht; dat is wat je als teler nastreeft met een nieuw groeilichtsysteem. De nieuwe HORTILED Top-groeilichtsystemen Intense en Sirius bieden hierop een antwoord. Terwijl het Intense-systeem garantstaat voor maximale lichtoutput en flexibiliteit, helpt de HORTILED Top Sirius om forse stappen te zetten in energiebesparing. Zo is er altijd een systeem dat optimaal aansluit bij jouw doelstellingen en bedrijfssituatie.

De nieuwe systemen vormen een verdere uitbreiding van de HORTILED Top-serie van Hortilux. De HORTILED Top Intense en Sirius leveren de beste prestaties, kennen een gunstige prijsstelling en onderscheiden zich door een veelzijdig en innovatief ontwerp. “Hierdoor zijn ze flexibel toepasbaar in nieuwbouwprojecten en bestaande kassen, als volledig nieuw systeem of als optimalisatie van de bestaande groeilichtinstallatie”, zegt Harm Ammerlaan, Commercieel Directeur van Hortilux. “En een groot voordeel: bij de vervanging van 600 of 1000 Watt HPS-armaturen zijn geen aanpassingen aan de elektrische installatie nodig.”

Hortilux ontwikkelde en produceert de nieuwe HORTILED Top-systemen volledig in eigen beheer. Manager Innovatie Daniël Bos: “Door zowel het ontwikkelings- als productieproces in eigen hand te houden, hebben wij maximale controle over de leverbetrouwbaarheid en kunnen wij de hoogste kwaliteit garanderen. Dit, in combinatie met onze jarenlange ervaring in de internationale tuinbouw, stelt ons in staat om producten te leveren die volledig zijn afgestemd op de wensen van de moderne teler.”

De nieuwe groeilichtsystemen uitgelicht
Hortilux kiest bewust voor de introductie van twee verschillende HORTILED Top-groeilichtsystemen. Op die manier is er altijd een systeem dat optimaal aansluit bij jouw doelstellingen en bedrijfssituatie.

•    Intense: het meest flexibele groeilichtsysteem met de hoogste lichtoutput
De HORTILED Top Intense staat garant voor de hoogste lichtoutput met de beschikbare elektrische capaciteit. Je realiseert dus méér licht in uw kas, terwijl de energiekosten gelijk blijven. De optimale lichtverdeling is een andere unieke eigenschap van de Intense. Dit is te danken aan de vele configuratiemogelijkheden van dit systeem. Ongeacht hoe hoog jouw kas is, hoeveel ruimte de kap biedt en welk gewas je teelt. De Intense biedt dus maximale flexibiliteit én is in de praktijk overal toepasbaar. Ook het feit dat het groeilicht is verdeeld over meerdere LED-lichtbronnen is een voordeel: dit resulteert in een betere lichtdoordringing en een beter rendement bij zowel hogedraadgewassen als siergewassen. En ook niet onbelangrijk: één HORTILED Top Intense kan meerdere HPS-armaturen vervangen. Dit draagt bij aan een uitermate gunstige prijsstelling.

•    Sirius: het meest energiezuinige groeilichtsysteem met een hoog lichtniveau
Zet je in op energiebesparing, dan kies je voor het Sirius-groeilichtsysteem. Dit is het meest energiezuinige groeilichtsysteem met een hoog lichtniveau. Bij de vervanging van 1000 Watt HPS-armaturen biedt dit groeilichtsysteem de grootste energiebesparing bij een gelijkblijvend lichtniveau. Vervang je 600 Watt-armaturen, dan is sprake van een hoger lichtniveau in combinatie met een forse energiebesparing.
Daarnaast geeft Sirius, dankzij de verschillende uitstralingshoeken, een optimale lichtverdeling voor jouw kasconstructie en teelt. De brede uitstralingshoek maakt dit groeilichtsysteem ook uitermate geschikt voor lagere kasconstructies en voor gewassen met een lagere lichtbehoefte.

Meer weten?
Op www.hortilux.nl vind je de uitgebreide brochures over de nieuwe systemen. Daarnaast laten de groeilichtspecialisten van Hortilux je graag, aan de hand van een calculatie en een lichtplan op maat, zien wat de HORTILED Top Intense en Sirius voor jou kunnen betekenen en welk verschil ze kunnen maken. Neem contact op met de accountmanagers van Hortilux voor meer informatie.


Wilt u meer weten over het efficiënt inzetten van groeilicht?

Vul het onderstaande formulier in en wij sturen u direct het kennisdocument toe. Daarnaast ontvangt u eenmaal per drieweken een kennisartikel over groeilicht.

Meer artikelen