'Bereik jouw doelen met hybride groeilicht'

24-09-2021    10:05   |    Goedemorgen

Je wilt LED inzetten om jouw bedrijfs- en teeltdoelen te bereiken. Maar wat moet je kiezen en vooral: wat heb je nu écht nodig? Hortilux zorgt met haar specialisten voor de perfecte LED of Hybride groeilichtoplossing, volledig aansluitend op jouw unieke wensen, zo laat de groeilichtspecialist weten.

Groeilichttechnologie maakt een stormachtige ontwikkeling door. Nieuwe lichtrecepten, energiebesparing en minder stralingswarmte triggeren telers om opnieuw na te denken over de inzet van groeilicht. Ondernemers willen meer weten over het telen met nieuwe groeilichttechnieken of juist slimmer gebruikmaken van bestaande technieken.

Naar hoger niveau
Wat kunnen de geschetste ontwikkelingen betekenen voor jouw teelt? Of sterker nog: wat betekenen ze voor jouw bedrijf? "Onze specialisten helpen je graag de inzet van jouw groeilichtsysteem naar een hoger niveau te tillen en het rendement voor jouw bedrijf verder te optimaliseren", laat Hortilux weten. "Met meer dan veertig jaar ervaring, zijn wij jou op velerlei manieren van dienst bij de inzet van groeilicht in de tuinbouw. Bijvoorbeeld door kennisdeling, onderzoek en door het monitoren én optimaliseren van jouw groeilichtprocessen."

Hoge product, laag energieverbruik
De LED-oplossingen van Hortilux zijn de meest efficiënte groeilichtsystemen in de markt, meent het bedrijf. "Onze nieuwste LED-groeilichtsystemen zijn zelfs twee keer zo efficiënt als een HPS-groeilichtsysteem. Daarnaast hebben we bij de ontwikkeling van onze LED groeilichtsystemen ervoor gekozen om het groeilicht te verdelen over meerdere LED-lichtbronnen. Op deze manier creëren we een betere lichtontvangst bij zowel hooggroeiende gewassen als bij siergewassen. Hierdoor heb je het hoogste rendement uit een micromol PAR. Daarnaast is de keuze voor de juiste reflector van uw HPS-installatie belangrijk. Vaak is dit een diepstraler; deze reflector zorgt namelijk voor een betere doordringing van het licht in hooggroeiende gewassen. Hierdoor ben je verzekerd van een constant hoge productie en kwaliteit."

Precisiesturing van gewas
"Onze LED-groeilichtoplossingen bieden door de uitgebreide keuze in únieke lichtrecepten en samenhang met de kasinrichting en -klimaat veel mogelijkheden voor precisiesturing van uw gewas. Je kunt jouw lokale markt nog beter bedienen of juist de behoefte van een nieuwe markt optimaal invullen. Wij kijken graag samen met jou en jouw teeltadviseur naar de optimale lichtrecepten en warmtebalans behorende bij jouw teeltdoelstellingen. Onze consultants en partners adviseren de beste en voordeligste oplossing voor jouw bedrijf. Om jouw doelstellingen te realiseren, starten we altijd met een gesprek over jouw wensen en (kas)situatie. Op basis van dit gesprek adviseren wij over het juiste lichtrecept en de bijbehorende lichtintensiteit, eventueel in combinatie met een licht- en gewasproef. Deze aanpak zorgt ervoor dat de inzet van groeilicht altijd aansluit op jouw wensen en de teeltdoelen voor verschillende gewassoorten en groeistadia."

Laagst mogelijke investering
Telers zien vaak de vele voordelen van LED-groeilicht, maar signaleren ook dat de aanschafkosten van LED-groeilichtsystemen hoger zijn. "Wij denken daarom graag met je mee. In veel gevallen is het mogelijk HPS-armaturen te vervangen door LED-armaturen, zonder aanpassingen aan de elektrische installatie en grondkabels. Dit verlaagt de voorinvestering, waarbij ook de operationele kosten van de LED-armaturen veel lager zijn. Ook kunnen we een groeilichtoplossing laten aansluiten op de voorwaarden die gelden voor mogelijke overheidssubsidies. Daarnaast kunnen wij jou samen met onze financieringspartners helpen aan een lease-oplossing voor groeilicht. Hierdoor wordt de voorinvestering van uw nieuwe LED- groeilichtsysteem veel aantrekkelijker."

Bekijk hier een korte video


Wilt u meer weten over het efficiënt inzetten van groeilicht?

Vul het onderstaande formulier in en wij sturen u direct het kennisdocument toe. Daarnaast ontvangt u eenmaal per drieweken een kennisartikel over groeilicht.

Meer artikelen