'10% meerproductie dankzij nieuwe Omega-reflector'

'10% meerproductie dankzij nieuwe Omega-reflector'

THEMA GROEILICHT - Schenkeveld experimenteert sinds september vorig jaar met de nieuwe Omega-reflector van Hortilux; een innovatie in de markt voor HPS-groeilicht. De reflector levert een forse lichtwinst op en zorgt tegelijkertijd voor een betere balans tussen lichtdoordringing en -verdeling.

Door deze upgrade van de bestaande installatie, die een beperkte investering vergde, worden op het bedrijf tot tien procent meer tomaten geoogst.

De Omega-reflector van Hortilux, die sinds kort op de markt is, onderscheidt zich door twee zaken: het lichtrendement ligt circa twee procent hoger dan bij een Beta-reflector en er is sprake van een meer gelijkmatige lichtverdeling in de kas. "Het hogere lichtrendement komt vooral voort uit het feit dat de reflector veel efficiënter is; je haalt meer licht uit dezelfde hoeveelheid energie", zegt accountmanager Kurt Zwemstra van Hortilux. "Daarnaast is het licht beter verdeeld door de kas en is sprake van een betere balans tussen lichtdoordringing en -verdeling in het gewas. Dat bleek ook uit de proeven die wij de afgelopen jaren hebben uitgevoerd in roos en tomaat. Naar aanleiding van de positieve resultaten die dit opleverde, zijn de proeven afgelopen jaar verder opgeschaald. Inmiddels zijn meer dan 30.000 Omega-reflectoren geďnstalleerd op praktijkbedrijven."

Lees het volledige artikel in het Kennisdossier Groeilicht

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v