Vd Tak krijgt ervan langs

10-11-2017    10:11   |    KAS TuinbouwCommunicatie

De fractie Verstandig Westland vindt dat oud-burgemeester Van der Tak veel te ver is gegaan in zijn reactie op het onterecht toezeggen van 40.000 euro aan Kwekers in de Kunst. 'Westland Verstandig wordt zeer treurig van reactie oud-burgemeester Van der Tak: een bevestiging van de verrotte bestuurscultuur in Westland', zo zegt de fractie op haar website. Kwekers in de Kunst heeft inmiddels laten weten niet van plan te zijn 40.000 euro terug te geven.

Verstandig Westland vindt het vreemd hoe oud-burgemeester Van der Tak op de raadsbesluiten van 7 november reageerde. 'Hij geeft aan dat een burgemeester nou eenmaal 'vuile handen' moet maken en dat dat wel vaker gebeurde binnen Westland. Dit is een schandalige reactie en klopt natuurlijk niet', aldus de fractie in een reactie op haar website.

'Allereerst gaat het om toezeggingen die de burgemeester niet mocht doen, deed hij dat zonder de interne regels te volgen en deed hij dat volledig alleen, zonder ambtenaren en zonder dat er budget door de Raad beschikbaar was gesteld. Nog erger is -en daar reageert de oud burgemeester niet op- dat uit de correspondentie blijkt dat de burgemeester meerdere keren bewust onwaarheid heeft verkondigd en dus een verkeerde voorstelling van zaken.'

'Deze verrotte bestuurscultuur waarvan de heer Van der Tak vaak de initiator was, wil Westland Verstandig met haar en wortel uitroeien. Met een nieuwe tijdelijke burgemeester, een nieuwe gemeentesecretaris en griffier en na de verkiezingen een nieuw College, hopen we op een wel transparant, open en betrouwbaar bestuur', zo besluit de fractie van Westland Verstandig.

'Niet terugbetalen'
Volgens de penningmeester van Kwekers in de Kunst is het voor hen geen optie om het geld terug te storten, zo laat hij weten in een bericht in het AD Westland. Penningmeester Mendel. "Daar zal de gemeente een grond voor moeten vinden en die is er niet. Dan zou het een rechtszaak kunnen worden, maar dat gaat de gemeente vast niet doen. Een jurist zal adviseren het af te kopen." Het geld is ook niet geoormerkt, stelt Mendel. "Het is niet gegeven voor de opening van het World Horti Center, maar zonder opdracht."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws