Smakelijke postzegels...

Smakelijke postzegels...

Oranje wortelen horen echt bij ons land. Daarom staan ze afgebeeld op het nieuwste postzegelvel uit de serie Typisch Nederlands die PostNL heeft uigebracht.

Wat voor Nederlanders heel gewoon is, vinden buitenlanders vaak heel bijzonder. Die aparte aspecten van onze samenleving figureren in de serie Typisch Nederlands van PostNL, waarvan vandaag het tweede postzegelvel is uitgebracht. Typisch Nederlands is de opvolger van Mooi Nederland, een serie die 15 jaar lang is verschenen.

De populariteit van wortelen in Nederland heeft vooral te maken met de kleur. Toch zijn wortelen lange tijd niet oranje geweest, maar wit, geel, rood en zelfs paars. In de zestiende eeuw begonnen boeren in de lage landen opzettelijk oranje wortelen te kweken. Volgens de overlevering was dat om Willem van Oranje tijdens de Opstand tegen Spanje te steunen.

Het ontwerp van Typisch Nederlands - wortelen is van de hand van grafisch ontwerper Edwin van Praet van Total Design uit Amsterdam. De foto's zijn gemaakt door Scrambled Media, ook uit Amsterdam. Tijdens de fotosessie zijn verschillende formaten en soorten wortelen getest. De middelgrote exemplaren bleken het beste te werken. Ontwerper Van Praet: "We hebben ze dicht tegen elkaar aangelegd, zodat je er een hartje in kunt herkennen. Met nog een beetje groen eraan, want dat is zo'n mooie combinatie met oranje."

Verkrijgbaarheid
Het postzegelvel Typisch Nederlands - wortelen telt 6 gelijke postzegels met de waarde aanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 24 februari 2020 verkrijgbaar bij het postkantoor in de Bruna-winkels en via de website. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 - 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v