Den Haag krijgt grootste stadsboerderij Europa

09-09-2015    11:28

Op het dak van het voormalige kantoorgebouw De Schilde In Den Haag wordt de grootste commerciële stadsboerderij van Europa gebouwd. Volgende week wordt daartoe de feestelijke starthandeling verricht. De bouw van de stadsboerderij staat gepland tussen september 2015 en januari2016.

De eerste vis en groente die van de stadsboederij zullen komen zullen in april 2016 op de markt komen. De Schilde biedt straks onderdak aan de grootste commerciële stadsfaciliteit voorlevensmiddelenproductie in Europa: een dakkas van 1.200 m2 voor gespecialiseerde groenten (tomaten/sla/kruiden/microgroente), eenoverdekte viskwekerij van 370 m2 en een ruimte van 250 m2 voor geïntegreerde verwerking enverpakking. Daarnaast wordt binnen de boerderij 250 m2 exclusief gereserveerd voor evenementen en rondleidingen.

De stadsboerderij bevindt zich in een zeer markant gebouw van Den Haag: de voormalige fabriek van Philips Telecommunicatie, die is ontworpen door de grootvader van Rem Koolhaas. Het klassiekegebouw aan de Televisiestraat 2 staat momenteel grotendeels leeg en wordt herbestemd als stadsboerderij met meerdere verdiepingen. Het project staat nu al bekend als de “Times Square ofUrban Farming” (de absolute hotspot van de stadslandbouw). De boerderij omvat twee verdiepingenen maakt gebruik van het UF-systeem voor de duurzame productie van vis en groente. De partnersvan het UF Consortium, UrbanFarmers AG, Priva BV, Koppert Biological Systems en Rijk Zwaan, hebben het project vanaf het begin ondersteund en zullen zich gezamenlijk blijven inzetten voor de bouw van de stadsboerderij op het dak en de 6e verdieping van het gebouw.

De stadsboerderij is een samenwerking tussen UrbanFarmers AG, een particuliere investeerder, degemeente Den Haag en het Svn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten). De financiering van het project is rond en de vergunning is inmiddels verleend.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws