Coöperatie Novitura wordt Harvest House

25-10-2013    11:35

Coöperatie Novitura, gaat voortaan 'Harvest House' heten. Bij de cooperatie Harvest House in Maasdijk gaan er drie merken gevoerd worden, namelijk 'Rainbow', 'Paprika XL' en 'FrEsteem'. 

Vanaf 1 januari dit jaar werden de producten van de drie telersverenigingen Rainbow, Paprika XL en FrEsteem al verhandeld door een verkooporganisatie. De telersvereningen zijn vervallen en zijn samen opgegaan in Novitura dat nu voor de naam Harvest House heeft gekozen. Harvest House heeft ruim 90 telers aangesloten die een brede variatie tomaten, paprika’s, aubergines en komkommers telen op 865 hectare.

Na een periode met vele verschillende werknamen is zowel de directie als het coöperatiebestuur erg enthousiast over de nieuwe, definitieve naam. Waarom Harvest House? De ‘oogst’ is waar het om draait. Daar zijn zowel de telers als medewerkers wekelijks voor in de weer. Maar ook het oogsten van samenwerking in de keten hebben zij hoog in het vaandel staan. Daarnaast willen ze waardering oogsten voor de daadkracht van de leden, voor de innovatieve rol die Harvest House inneemt en voor de betrokkenheid bij mens, milieu en maatschappij. Kortom, Harvest House wil zowel letterlijk als figuurlijk samen oogsten.

Alle producten van de telers van Harvest House zijn daarnaast afkomstig uit glasshouses. Deze producten worden in de markt gezet door een organisatie die staat als een huis. Een organisatie die voelt als een warm en transparant huis voor haar leden en medewerkers. In het Harvest House is ruimte voor eenieder die een (unieke) bijdrage levert. Niet alleen voor de leden en de medewerkers maar ook voor partners waarmee Harvest House samenwerkt in de keten.

Bij Harvest House zijn in 2013 ruim 90 telers aangesloten die een brede variatie tomaten, paprika’s, aubergines en komkommers telen op 865 hectare. Harvest House houdt kantoor in het Westland waar activiteiten op het gebied van onder andere afzet, marketing, administratie, voedselveiligheid, kwaliteit en belangenbehartiging worden uitgevoerd.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws